Bir arkadaşımız kendi adı ve gerçek fotoğrafla pintereste kaydolmuş. Çok açık bir şekilde belirtiyorum. Kimse kimsenin adını çok umursamıyor. Aslolan paylaşılan içerikler, başkalarının içeriklerini repinlemek bir siteden resimleri pinliyorsanız mutlaka site adını imlemek vs gibi yukarıda bahsettiğim strateji ile devam edip gelişmek gerekir.
İkinci unsur henüz kimse sizi takip etmiyorken hızla board açma aceleciliğine girmeyin. Hedefinizi iyi seçin planlarınızı iyi yapın. Popüler konuları örneğin takip edin. Dışarıdan hangi siteleri bulabilirsiniz bunları düşünün. Günün yarısında pinterest içinde repinlerle insanları ödüllendirirken diğer yarısında da başka sitelerden pin üretebilirsiniz.
Sık tekrarlanan bir hata var. Yukarıdaki yazdıklarımda söylemeyi unutmuşum onu burada belirteyim. Örneğin sizin bir blog siteniz var ve sitenizde 500 resim bulunuyor bunları pintereste yükleyeceksiniz. Bunu nasıl yaparsınız?
Şimdi bu söylediklerim sizi yine sıkıntıya çok çalışmaya itecek birşey ama yine de çok faydalı olduğunu belirteyim. Wordpress üzerinde çalışıyorsanız tek tek postlarınızn içine girip resimlerinizi editlemelisiniz. Title ve Alternative text alanlarını şu şekilde doldurun:
Örneğin yabancı bir dizi/film bloğunuz var ve resimlerinize şu düzenlemeyi yapın
I #love #BillCosby!!! | www.siteadınız.com
Ne yapmış oldunuz? Sitenize başkaları girdiğinde browserlarında pin it butonuna bastıklarında açılan pinterest alanında ilgili postun hangi içeriğine tıklarlarsa tıklasınlar yukarıdaki yazı otomatik olarak pin it kutusunda görünecek kişi sadece pinleyerek pinterest de yayına bu şekilde girecek.
Bunun size bir başka avantajı nedir?
love ve BillCosby alanlarını pinterest arama kutusu için belirgin hale getirmiş olduk. Birisi love diye arattığında normal pinterest içinde diyezsiz love yazılara göre sizin yazınız daha ön planda olacak elbette alacağı repin like ve yorumlarla global alanda daha da üstte görünme ihtimali artacaktır.
İkinci faydası site adınızı verdiniz. Bunda da pinterest de dolaşan kişiler bazen o kadar çok içerik dolaşır ki hoşlarına giden resimlerin üzerine tıklamazlar da o kutunun içinde
siyahla işaretli linke tıklarlar yani içeriğinize doğrudan tek tıklama ile trafik gelmiş olur.
Eğer bir siteden resim pinliyorsanız yine de başkaları gibi kolaycılığa kaçmayın o sitenin iyi takipçili bir pin hesabı varsa mutlaka
by @adams gibi imleme yöntemi ile o siteye kendinizi belirtin. Onun resimini kullandığınızı hem ona hem de başkalarına kaçak iş yapmadığınıza dair iyi mesaj vermiş olursunuz.
Bu tarz ufak tefek yorucu gibi görünen kurallar aslında o kadar önemlidir ki sadece bunları düzenli olarak uygulamak gerekir.
Not:
Bu arada ilginç birşey keşfettim. Buraya yazdığım son yazılarda bazı arkadaşlar yazdıklarıma önce like butonu ile beğendiklerini ifade ediyorlar. Sonra da beğenilerini geri çekiyorlar. Ben şunu söylemiyorum her yazdığımı beğenin like yapın vs gibi bir isteğim yok öyle konulara vakit ayıracak durumum da yok. Ama bir içeriği önce beğenip sonra fikir değiştirmek ne demektir? Bunu anlamış değilim. Yazdıklarım hoşunuza gitmiyorsa bunu söyleyin. Bende boşuna birkaç soru için bir sürü yazı yazmak durumunda kalmayayım. Ama beğeniyorsanız da beğendiğinizi bir şekilde belirtin ki size faydalı mı oluyorum zarar verici şeyler mi yazmışım bileyim. Bu yazdıklarımdan kimse yanlış birşey anlamasın. Sadece tesadüfen rastladığım bir durumu paylaşmak istedim.
Not2: Çalışmaya dönmem gerektiği için geri dönüp yazıyı yeniden okuma yapamıyorum yazım hatalarım olduysa eksik ve yanlış kelime kullandıysam özür dilerim. Ama cümle bütünlüğünde büyük ihtimal anlam karmaşası yaşanmayacaktır diye düşünüyorum.
Herkese bol kazançlar...