karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitem ettiğiniz konularda haklısınız.

Fakat burası bir forum. Buradaki firmaların çoğu kobi niteliğinde, küçük işletmeler. İş üretimi yapan insanlar arasında, evini geçindirende var, hamburger parasını çıkartmaya çalışan liseli de var, ev kirasını ödemeye çalışan üniversite öğrencisi de var.
Yani bu forumda amatör, uzman bir çok insan var. 50 TL teklif aldığınız işe, 1000 TL teklifte alabilirsiniz bu çok normal.

Burada işverenlere düşen pahalıyı satın almak değildir. Pahalı demek kaliteli iş üretmek değildir. Karşınızdaki insanı incelersiniz, araştırırsınız ve uygun görürseniz anlaşırsınız. Ama forumda böyle bir düşünce sistemi yok. "200 TL hmm ok bana uygun hadi başla kardeş..."

Benim iş yaparken sabit olarak çalıştığım insanlar var, forum dışında ve içinden. O yüzden forumu pek ticari amaçla kullanmıyorum.
Ama tanımadığım bir insan ile internette iş amaçlı görüştüğümde, o adamı paylaştığı müzik tarzından, siyasi düşüncesine, twitter'ın daki üslubundan tut, facebook'ta ki profil fotoğraflarına kadar ölçer ve tartarım. Bakarım konusunda bilgili bir insamı ve nasıl kişiğe sahip diye.

Freelance çalışma yapan insanlarla çalışıyorsanız, bu sorunların ortaya çıkması gayet normal. Bunları yaşamama garantisini size ancak (doğru tercih yaptığınız takdirde) kurumsal firmalar sağlayabilir. Çünkü orada çalışma şartları vardır, planlama, kendilerine ait geliştirme ortamları ve standartları vardır. Ama 400 TL'lik işe 5000 TL ödersiniz orası ayrı. Fakat bir sıkıntı çıktığında her zaman karşınızda ilgilenmesi gereken birileri olur.

Onun dışında fiyat konusunda haklısınız fakat herkesin bilgi seviyesi / tecrübesi farklı. Şahsım adına şimdi o 100-200 TL'ye değil editörümü açmayı, bilgisayarımın kasasının tuşuna bile basmam.
Fakat bende 17 yaşında bu forumda o fiyatlara iş yapıyordum. Çünkü masrafım yoktu, daha acemi sayılırdım, ve çok vaktim vardı.
Ama şimdi üstünden 6-7 sene geçti ve şartlar değişti. Bilgim, tecrübem, kalitem arttı, ismimin değeri arttı ve bende fiyatlarımı arttırdım, o seviyeye geldiğimi hissettiğimde. En kötü 5-6 senedir burada olan arkadaşlarımız bu süreçleri biliyorlar ve yaşadılar.

Sonuç olarak herkesin bir fiyatı var. Acemi insan sayısı yoğunlukta olabilir ama iş süreçlerini sağlama oturtmak isteyen işverenler içinde prof. bir çok insan var forumda.

Ama ne olur bu tür konularla onları bilinçlendirebilirsiniz, eğitebilirsiniz, iş geliştirme süreçleri ile ilgili yazılar yayınlayabilirsiniz.
Moderatörsünüz diye özellikle yazıyorum,

Siz forumdaki konuları inceleyip, bu iş bu fiyata yapılmaz kanaati getirmezseniz, ileride bu işler için sitenize giren programcı bulamazsınız, zira ben artık ücretli script istek bölümüne ayda bir bakıyorsam bakıyorum.

Devlet bir ihale belli bir fiyatın altında sonuçlanırsa o ihaleyi iptal eder, neden ? Çünkü yapılamaz. Alan ve satan arasındaki bağ ticari bir bağ ise, bir iş belli bir fiyatın altında yapılamaz. Yani yapmak teknik olarak imkansızdır.

İkinci bir şey; Siz burada kodlama veya tasarım gibi işlerde ailesini geçindiren bu işi profesyonel yapan insanları korumazsanız, 14 yaşında çok tecrübesiz kişilerle baş başa kalırsınız. Bunun ne gibi zararları mı var?

1- Tecrübesizdir, aldığı işi bitiremeyebilir, Sonuç : r10.net'den birini bulduk işi yapamadı.
2- Çalışmak zorunda değildir, sorumluluk sahibi değildir : Sonuç: r10.net'den birini bulduk işi yarım bıraktı.
3- Sorumluluk sahibidir, Tecrübelidir işi teslim etmiştir : Sonuç : 14 yaşında bir çocuğun kullandılar, emeğini sömürdüler.

Ömrümde dolandırıldım diye en çok bağıranı gördüğüm forum burası, neden diye oturup düşünmek lazım.