Site adresi: Sadece cep telefonuyla verilecektir. (Domain .com uzantılıdır)
Site için istenen fiyat: 1500 TL
Sitenin aylık getirisi: Bir yıldır reklam eklenmedi. Önceki dönemlerde günlük 3 - 5$ arasındaydı. Aşağıda detaylı açıklayacağım.
Sitenin açılış tarihi: 15.10.2010
Domain bitiş tarihi: 13.10.2013
Kategori, sitenin içeriği nedir: 3D oyunlar, flash oyun kategorisi de mevcut.
Günlük hit sayısı, kaynak link: 250 - 500 (haftaiçi ve haftasonu ortalaması.)
Domainin yaşı ve Pagerank değeri: 3 yaşında, PR: 1 (3'ten düştü)
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Tüm içeriğiyle birlikte.
Hosting dahil midir: Hayır. Satın alma gerçekleşirse, bir hafta içerisinde taşınması gerekiyor.
Banlı olduğu sponsor var mı: Hayır.
Banlı olduğu arama motoru var mı: Hayır.
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Evet. Script Napius 'tur.
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Yok.
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb.: Yok.
DETAYLAR
Siteyle beraber 3 adet ornek1.com/net/org uzantısı ve 1 adet ornek2.com uzantılı domain de verilecektir. Birinci domainde "3d oyunlar", ikinci domainde "3d oyun" geçmektedir.
Site Adresi
Sitenin domaini com uzantılıdır. Ciddi ilgilenenler için sadece cep telefonuyla vereceğim. İlgilenen ciddi alıcılar cep telefonu numaralarını ve görüşme için müsait olduğu zamanları PM ile iletebilirler.
SEO ve Ziyaretçi Durumu
Site 2010'un sonlarına doğru açıldı. Açıldıktan 2 - 3 ay sonra sonra 100 - 150 liralık bütçeyle backlink çalışması yaptım. 2011 yaz başında "3d oyunlar" kelimesinde ilk sayfaya yükseldi (3. sırayı görmüşlüğü vardır). Bu süre zarfında ziyaretçi durumu 700 - 1500 arasında oldu ve pagerank değeri 3'e yükseldi. Bkz:
İstatistik 1. 2011'yaz sonlarına doğru server'dan yana sürekli sorunlar yaşadım. Ziyaretçinin çok az olduğu günler bu sorunların yaşandığı günler. Zaten bu dönemden sonra da siteyle ilgilenmedim. Önce SEO çalışmasını kestim, sonra da yaşadığım bir sorun yüzünden oyun sektörüne olan hevesim kaçtı. Domain değiştirme durumu oldu
*. Haliyle ilgilenmediğiniz site, size geri dönmüyor. 2012'deki istatistiği için:
İstatistik 2. 2012'de site "3d oyunlar" kelimesinde 2. sayfadaydı. 2012'nin sonlarında site daha geri sayfalara düştü ancak ziyaretçi sayısı çok oynamadı. Son bir aylık ziyaretçi durumu için:
İstatistik 3. Okulların açılmasıyla beraber olağan bir düşüş yaşandı, ancak son iki haftadır 200'lere kadar düşmesinin sebebi server'daki CSF kurallarını sıkılaştırmam. Ziyaretçinin siteye girişinde bir sıkıntı yok ancak bir bağlantıyı 3 dakikadan fazla çalıştırdığında otomatik ban yiyor ve aynı gün içerisinde tekrar ziyaret edemiyor. Okulların tatil olduğu zamanlarda 300 - 500 arasında değişiyor ziyaretçi sayısı.
* Domain değiştirme olayı çoğunlukla kişisel, biraz da aynı sektördeki başka bir siteyle yaşanan çirkinlikten dolayı oldu. Kesinlikle arama motorundan veya reklam gelirinden kaynaklı bir sorundan dolayı değil. Bunu belirtmek isterim.
Siteyi güncelleme sıklığı çok düşük. Ayda bir kere ya güncelliyorum ya güncellemiyorum. İlgilendiğim, güncellediğim dönemlerdeyse site hareketleniyor. Mesela, 2012'nin sonlarına doğru bir backlink almıştım, aynı dönemde siteyi de güncel tuttum bir süre ve ziyaretçi sayısı hemen farketti. Güncellemeyi bırakınca tekrar düştü.
Başta da belirttiğim gibi, sitenin scripti Napius. Sitede kullanılan temanın kodlaması bana ait. Site içi seo konusunda bir sıkıntısı yok, gayet başarılı diyebilirim ancak daha da geliştirilebilir tabii ki.
Not: Siteden hiçbir zaman ücretli - ücretsiz link çıkışı yapılmadı.
Reklam ve Gelir
Sitede Adsense reklam yayını yaklaşık 1 yıl yapıldı. Bunun bir kısmı sitenin ziyaretçisinin 700 - 1500 olduğu dönem. Bu dönem zarfında site 450 dolar gelir bıraktı (TBM ortalaması 0.04). Bir buçuk yıl öncesinde, ziyaretçinin düşük olduğu zamanlarda da reklam eklemiştim ve bu 4 - 5 aylık dönemdeki geliri 50 dolar civarında olmuştu. Bu dönem yukarıda belirttiğim domain değiştirme dönemine denk geliyor; daha sonra geçersiz tıklama etkinliği nedeniyle geçiş yaptığım domain Adsense'ten banlandı. Bir süre sonra tekrar ilk domaine geçiş yaptım ancak reklam yerleştirmedim. Yani hemen hemen 1 yıldır sitede reklam yayınlanmıyor.
Adsense'ten yasaklanan domain, satışla beraber vereceğim domainlerden biri bu arada, belirteyim.
Site İçeriği
Sitede 300 kadar oyun var. Hepsinin açıklaması elle girildi. Çoğu oyunun önizlemesini dahi oyun içerisinden kendim aldım. Botla oyun ekleme hiç yapılmadı. Normalde oyun scriptinin botla oyun ekleme özelliği var ama bu özelliği kullanmayı hiç düşünmediğim gibi nasıl olduğunu da bilmiyorum, denemedim hiç.
Satış Sebebi
İlgisizlik, yoğunluk.
PM'den soru sorulmaması için sitenin durumunu detaylıca açıklamaya çalıştım. Ancak, -site adresi isteme dışında- aklınıza herhangi bir şey takılırsa konuya mesaj yazabilir veya PM gönderebilirsiniz.
Sitenin fiyatı sabit değil. 'İllaha bin beş yüz isterim' demiyorum, aklımdaki fiyat budur. Şayet, tek bir alıcı ilgilenirse fiyatı aşağı çekebilirim.
İyi çalışmalar.