bulut57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğim kadarıyla sana anlatıyım. (yanlışım var diğer arkadaşlar düzeltsin)

Hiç kâr yapmazsanız eğer ki

+100 tl muhasebe varsayalım.
25 tl kdv
Dükkan kira ise %20 kira stopajı. (Eğer dükkan/homeoffice sizin üzerinize ise yok sanırım. aileden birinin üzerine ise sizi aylık 50 tl ye kiracı olarak gösterebilirler.)
380 tl ssk

bildiğim kadarıyla bu kadardı sanırım. sizin için sorun muhasebe ücretiyle ssk ücreti. kira stopajını bişekilde ayarlarsınız, kdv de zaten 25 tl bişey.

Eğerki kâr yaparsanız o zaman masraflar değişir
2 tl kdv ödemezsiniz. Onun yerine Gelir vergisi ödersiniz. Kârın üzerinden vergi kesilir.
Diğer masraflar aynı şekilde ödersiniz.
Teşekkürler hocam benim için çok yararlı bilgiler geldi gerçekten.
SSK'lı olan biri peki işyeri açtı ve sadece kendisi çalışıyor. Tekrar ödeme yapması gerekir mi sigorta ücreti?

muhammed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu e ticaret işine bende girmeyi düşünüyordum sizin gibi. Ama ilk başta masraflar fazla geldiği için www.incir.com ile bu işe başlamayı planlıyorum. Siz sadece alan adınızı alıyorsunuz, onlar sizin yerinize diğer kalan herşeyi yapıyor ve size de sitenizin tanıtımını yapmak kalıyor. Şu an bende bir alan adı aldım ve bir aya kadar başlamayı düşünüyorum. http://www.evinegetir.com/ logo v.s. eksik daha.

Gerçi bu şekilde çok düşük bir kâr marjı oluyor ama hiçbir masrafınız yok. En azından biraz da olsa işin içine girerek kendinizi geliştirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Teşekkürler hocam verdiğin bilgiler için incir.com u inceledim fakat kârlılık oranı zaten bir sorun olarak çıkıyorken yarı yarıya almalarından dolayı çekimser kaldım. Sanırım kendi şirketimi kurarak deneyeceğim ben.

Anladığım kadarı ile çalışan sigortalı biri açarsa şirketi ayda 125 lira minimum masraf ile açılabilir gibi tabii yaptığımız kâra göre bu fiyat artıyor.

Bir de ilk açılış masrafları olacaktır, onlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar da yazarsa sevinirim.

Homeofis olmasına karşın yazar kasa gerekecek mi, bunun masrafı en az kaç olur? Ayrıca vergi dairesi gibi resmi kuruluşlara ilk açılış ödemesi yapılıyor mu?