Arkadaşlar sigaraya gelen zamların ardından hergün 9,5 Lira sigara parası canıma tak etti ve gittim tütün aldım.

Önerilere göre davranarak en kaliteli ( 70 liralık parliament tütünü dediklerinden) tütünden aldım. Deneme amaçlı olsun diye 5 liralık tütün , 7 liralık boş filtreli kağıt bir de 10 liralık sarma makinesi aldım toplam 22 lira tuttu (yani 2 paket sigara parası ). Makinenin 5 liralıkları da var ama dandik onlar biraz yaylı maylı.

Yaptıgım hesaplamalara göre sigaramın bir paketi 2,25 kuruşa geliyor makine ve kagıt parası da dahil oldugu için. Bir sonraki partide makine kendini amorti edeceği için fiyat düşecek aşağıya. Bir kutu kagıttandan 200 adet sigara çıkıyor. Tabi öğrenene kadar 4-5 tane hiç ediyosunuz. Neyse uzatmadan merak edenler için resimlerle anlatıma geçeyim pek bi numarası yok aslında.

Resim 1 :

Genel görünüm bu arkadaşlar işte tütün , filtreler , makinemiz ve ufalandıkca telef olmaması için bir gazete kağıdı.

Resim 2 :

Arkadaşlar makinenin en ucunda beyaz yuvarlak bir kısım var oraya kağıdı oturtuyorsunuz 3 sn. falan sürüyor bu işlem. Daha sonra makinenin sarı kapagını yukarı kaldırıyoruz ve hazneye artık sertliğini istediğiniz şekilde tütünü koyuyoruz. Aşırı koyunca içilmiyor, zaten eliniz alışıyor daha sonra 2-3 tane heba ediyoruz tabi tutturuna kadar.

Resim 3 :

Tütünü koyduktan sonra kapağı geri kapatıyoruz. Plastik bi dişlisi var o tutuyor kapatınca. Daha sonra geriye dogru çekiyoruz tabanca tetiği çeker gibi. Çektikce sıkıştırıyor kağıdın içine ve şekildeki gibi bir görünüm alıyor. Bıraktıgımızda da sıgaramızı çıkarıyoruz.

Resim 4 :

Ve sigaramız içime hazırdır. Ben çok sıkıştırmadım. %100 parliament oluyor diyemem ama çok benziyor ucuz sigaralarla ugrasmanıza gerek yok 2 günde alışıyorsunuz zaten fark yok diyenler dahi var tadını kişisel olarak ben de katılıyorum.

Ana husus tütün kaliteli olması lazım. Tütün sararak günde içtiğiniz sigara düşmüyor yani kolay oldugu için böyle bi saptama yapamadım. Diğer bir noktaysa önceki makinelerde ucunu kıvırırdık sigaranın tütün dökülmesin diye , bu tütün yine kaliteli ve biraz nemli oldugu için ve makine çok iyi sıkıştırdıgı için dökülmüyor. Nem dediysem de tadında bi etkisi yok içenler anlar.
Tütünü güngören de bir tütüncüden aldım. Satışı yasak olmasaydı forumda kargolayabilirdim ama her il de var zaten bunlar. Umarım işinize yarar da hergün 7-8 lira vergiyi havaya vermekten kurtulursunuz

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:08:03 -->-> Daha önceki mesaj 17:20:27 --

1 tane bile yorum gelmediğine göre ya kimse sigara içmiyor yada herkes zengin. konu silinebilir emege yazık