Bundan 2 sene önce r10.nette iş yapmayı düşünüyordum...

Bir arkadaş üniversite ödevini yaptırmak için konu açmıştı, talep edilen proje uzun soluklu ve çok detaylı bir projeydi... İlgili arkadaşa hocasıda 1 yıl içerisinde yapması için vermiş...

O günler r10 piyasasının bu şekilde olduğunu bilmediğim için bana göre normal bir teklif verdim hatta öğrenci diye daha düşük bir teklif verdim , sonradan baktımki herkez 150tl -200 tl civarında teklif vermiş

Diğer yazılımcı arkadaşlar bu kadar düşük teklif verdiği için ben sanki ilgili kişiyi kandırıyormuşum gibi bir hava yaratıldı...

O gün bu gündür, r10'daki iş ilanlarının hiç birine bakmaz oldum Ve gerçekten çok merak ediyorum 150-200 tl'lik bir ücretle nasıl o denli projeleri tamamlayabiliyorsunuz aklım almıyor...

Birde hiç anlayamadığım konu insan emeğini bilgisini yok pahasına neden satar, bu gün gidin gitar bilmeyen kişiler bile saati 30 tl'den gitar dersi veriyorlar... Siz saatlerce o yazılımı hazırlamak için çalışıyorsunuz ve 150 tl kazanacaksınız....

Ve alıcı kişi beyenmeyecek vb..... durumlarda var...

Aslında artık beni ilgilendirmiyor isterlerde bedava program hazırlasınlar ama biraz eğri oturun doğru konuşun 150 tl'ye onlarca saatinizi satmayın, vasıfsız elemanların bile saat ücreti sizinkinden daha fazla.