Kahvemi yudumlarken konunuzu gördüm ve birden şimşekler çaktı bende. Yaklaşık 2 saattir güneşten ve rüzgardan elektrik elde edip en azından bunu bilgisayarlarım ve birimleri için nasıl kullanabilirimin peşindeyim. Çok iyi kaynaklara ulaştım ve bu işin çok da zor olmadığını gördüm. 4 katlı binanın dubleksindeyim ve terasın üzeri bomboş duruyor ve havada güneşin olduğu her an çok rahatlıkla güneşi görüyor. Birde Antalya'da olduğumu düşünürsek neden sıcağını çekiyorken nimetlerinden yararlanmayayım ki..

Konuya özellikle yazdım ki başka hevesli arkadaşlar çıkarsa birlikte hareket edebiliriz. Mesela adam yapmış televizyonunu, ışığını buradan karşılıyor. Hatta evin ana şebekesine de koymuş istediği zaman güneş enerjisine geçebiliyor.

Ayrıca çatımda müsait yer olduğunu düşünürsek kış için aynı sisteme rüzgar tribünleride ilave edilebilir diye düşündüm. Yazın güneşi varsa kışında rüzgarı var.

http://www.youtube.com/watch?v=cWygdlQzgUU

Belki masrafları 500 lirayı bulacak ama birşeylerin peşinden koşma hazzı bambaşka olacak. Tecrübe kazanacağız ve belkide kimilerimiz bu sistemi daha da geliştirecek. Ayrıca; "Kardeşim 500 lira haryacaksın, sadece bilgisayarlar için kullanacaksın, kaç yılda amorti edecekki? Boş iş peşindesin." diye de düşünenlerimiz çıkacaktır. Ama mesele o değil, mesele ince..