Hocam bu semanticlik değişken artı bence etkisi okadarda fazla değil.Google spamları önlemek için siteleri kelimeleri gruplandırıcaktır.Diyelim bizim site seo sitesi link aldıgımız makalede hiç seo ile ilgili bir kelime geçmiyor google bunları anlamlandırmaya çalışıyor.
abirisebil bazı semantic kelimeleri verdi buyrun makale yazın kullanın google da çıkabilecekmisiniz.Ayrı yeten o kelimelerden linkte vermekte gerekiyor siteye.Onu yapancaya kadar webmaster tools ta bin küsür hit gelen kelimeyi google veriyor o kelimelerden link almak o kelimelere yoğunlaşmak daha doğru gibime geliyor bana.
Misafir
Link işi artık çok tehlikeli, google spam olayını bitirmeyi kafaya taktı, yapacak çok da bir şey yok, bunu eninde sonunda başaracak. Zaten siteyi sıralamaya sokmak %70 On-Page, %30 Off-Page faktörlerden kaynaklanır. Bu %30 luk kısmın ancak %15'i backlink ve bu %15 lik kısmın %14 ü de eninde sonunda filtreye demir atmanıza neden olabilir.
@abirisebil Üstad'ın verdiği semantik kelimelerden siz ya da ben makale yazsak, muhtemelen backlink ile de desteklesek kafaya oynayamayız. Ancak linksiz bir şekilde ustanın yazacağı makalenin kafaya demir atacağı konusunda hiç şüphem yok. Ustanın tüm yazdıklarını dikkatli bir şekilde okursanız, söylediği tek bir cümlenin diğeri ile çelişmediğini görürsünüz. Sonuçta olay tek başına LSI ya da backlink değil. Google'ın sıralamayı oluştururken dikkate aldığı 200 ün üzerinde sinyal bulunmakta...
Kısaca linki kasar sıralamayı yaparım devrinin artık bittiğini düşünüyorum. Kendi payıma penguen güncellemesinden almam gereken dersi aldım. Birkaç yıl sonra işin tamamen semantic yapılarla götürüleceğini düşünmekteyim. İlla ki link kasacağım diyen varsa, forum da yıllardır bu işi yapan, bu işte usta bir çok kişi var, onlardan ücretli backlink hizmeti alınabilir. Şahsen ben xrumer, scrapebox gibi programlarla artık link kasmayı kestim, bu programları decompile ederek, programcılık vizyonuma bundan sonra ne katarım ona bakıyorum.
Saygılarımla...