Eğer niyetin bu işi tam anlamıyla kazanç kapısına dönüştürmek değilse şöyle bir yol izlemeni tavsiye ederim. Öncelikle şunu belirteyim bende bu işleri çok takip ettim, bana göre kulağa hoş gelen, ismini söyleğimde bak bu domain iş yapar tam projelik diyip aldığım çoğu domain çöp oldu gitti.

Bunun yanında Jenerik isimlerde buldum. Jenerik olması o isimden kesin para kazanabileceğimiz anlamınada gelemediğini anladım.

Şuan domainleri hobi olarak sürekli takip ediyorum. Bence sende bu işi böyle yüksek paralar döndürebileceğin bir sektör olarak görme. Hee döndürürsün döndürürsünde onun içinde diğer arkadaşların dediği gibi 1$ e 1000$ e satla olmaz. İhalelerden domain almak şart.

Mesela 1 $ dan farklı zamanlarda 100 domain kayıt eder 100$'a mal edersiniz. Daha sonra bunları sedo, godaddy veya forumda satışa çıkartır satmaya çalışırsınız. 100 domainden 2-3 tane satsanız tüm hepsinin masrafı çıkar. Diğer yapacağınız satışlar yanınıza kar kalır. Tabi domainleri alırken sırf almış olmak için almamak lazım. Dediğim gibi bir zamanlar çok beğenerek iş yapar diyerek aldığım domainler şu an bana çok saçma geliyor. Kendime aptal diyesim geliyor ama demiyorum. Çünkü birşeyi anlamak için kendi başına gelmesi gerekiyor, daha doğrusu tecrübe...

Kısacası benden daha tecrübeli olan arkadaşlarımında dediği gibi ihaleleri takip et. Uygun yollu çok uçuk karlar edemeyeceğin domainler bulabilirsin diye düşünüyorum. Diğer yandan da gerçekten ihtiyaca yönelik domainler almaya çalış. Bir diğer yandan da ben şöyle düşünüyorum. Eğer iyi bir takipciyseniz aldığınız domainlerini uzatma işini neredeyse bedavaya getirebiliyorsunuz. 1-2$ a domain alsan daha sonra 1-2 $ transferle 1 yıl daha uzatabilirsen o domainin sana 2 yıllık maliyeti 10 tl yi geçmez. Şunu diyeceğim ki 2 yılda hiç alıcısını bulamasan forumda 5-10 tlye çöp domain, site toplayan arkadaşlar var onlara satarsınız.

Tek zararınız geçen süre olur. Kârınız ise tecrübe olur.