yedinumara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
denedim zaten hocam.. hemde defalarca.. sadece MTK işlemcili çin malı çift hatlı telefonların bir kısmında oluyor bu.. diğerlerinde olmuyor.

bugün gittim 20 lira verdim imei attırdım cihaza.. adam ayrıca 4.1.2 versiyon yükleyelim güncel olsun dedi tamam dedim. yükledi root etti, imei de geçti telefona şebeke de göründü ama arama yapılamadı. sadece acil çağrı dedi telefon.. sonra 4.0.3 yükledi yine aynı.. ardından 2.3 versiyon attı telefon bu sefer çalıştı ama eski versiyon olduğundan tekrar 4.0.3 versiyonu tekrar denemeye karar verdi. bu sefer terminal editör ile de bir iki işlem yaptı ve telefon çalıştı.. kısaca anlattım ama saatler sürdü bunlar.. box denen cihazı da uygun olduğumda almaya karar verdim.

bu arada cihazda şuanda yukarda anlattığım gibi 4.0.3 yüklü ve adam ilk 4.1.2 yüklediğinde süper olmuştu.. o versiyonu yüklemek istiyorum ama tekrar şebeke ile ilgili sıkıntı olmasından çekiniyorum. bi yandan da düşünüyorum s2 telefonun olacak rom yükleyemeyeceksin korkudan!! garip geliyor mantıklı değil.. ne yapacam bilmiyorum şuan ortadayım çelişkinin dibindeyim..
başka bir telefoncuya götürün veya internetten araştırın bir ara telefonlar üzerinde kafayı yemiştim çakma imeili s2 yi güncelleyen çok kişi mevcuttu kabaca şöyle oluyor

ets dosyasının yedeğini alıyorsun içinde imei bilgileri wifi bluetooth vs bilgileri var telefona rom attıktan sonra yedeğini aldığın ets dosyasının mevcut olanla değiştiriyorsun tabiki doğal olarak şebeke gelmiyor bir patch var onuda kuruyorsun sonra şebeke geliyor biraz araştırın tam olarak böylemiydi emin değilim