Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Türkiyede bu her zaman yaşanır. Türkiyede zihin problemi var. Türkiyede kıskançlık problemi var. Türkiyede gelişme problemi var. Türkiyede ben battım sende bat problemi var. Türkiye terör problemi var. Türkiyede bencillik var.
Almanyada 2 sene önce Dortmund iflas bayrağı asacakken onun yardımına Bayern Munih geldi. Çok yüklü bir para yardımı ederek (tabi ki bankalar yardımıyla) Dortmund iflastan kurtardı. Sebebi kendi için değil memleket için en hayırlısı neyse onu yaptılar. Dortmund buna karşılık her zaman her yerde Bayern Munih'e minnet duyuyorlar taraftarlarıyla beraber.
Türkiyede zihin problemi var. Mantıklı olan değilde kendi için neyse onu yaparlar. Rakip ölüyormuş bana birşey olmasında nolursa olsun düşünceleri var.
Avrupada maçları izleyen bilir, Türkiyede Futbol kültürü yok. Basketbol hiç hiç yok. Kısacası Spor kültürü yok. Türkiyeye göre Spor bir yarıştan ibarettir. En iyi olmaktan ibarettir. Kültürün olup olmaması pek sorun değildir. Tribün kültürü diye kendilerini avuturlar bazı gençler ama asıl kültürü unuturlar. Bir ingilize almana fransıza sor Manchester seyircisi önünde mi daha heyecanlı olur Yoksa Türkiyede herhangi bir taraftarın önündemi daha heyecanlıdır diye sorsan Olf Trafford seyircisi derler. Oraya baksan çıt sesleri çıkmazlar. Gerektiğinde desteklerler fakat onlar gözünü dört açar izlerler. Futbola ani tepkiler veremezler ya Türkler? İşte bu sorun olduğu için veremiyorlar.
Türkiyede gelişme problemi var. Yıllardır birbiriyle sidik yarışı yapmaktak dışarı açılıpta dünyada ne var ne yok göremiyoruz. Gelişmeye açık kararlar alınmıyor. Varsa yoksa duygularıyla hareket eden insanlarla dolu. Artık dünya modernleşmiştir aklı olan ayakta kalır. Yoksa sendi içinde sıkışıp bütün küçükler birbiriyle didişirler dururlar. Türkiyede olduğu gibi.
Türkiyede kıskançlık problemine gelince Schalke ile oynarken Tribünleri görüyorum Schalke bayrakları açarlar. O adi insanları geçtim neyse.. Görünürde Galatasarayı tutuyorum yada Fenerbahçeyi tutuyorum diye geçinirler fakat gol yediklerinde k.ıyla gülerler. Bunu net görebiliyorum. Kıskançlık öyle bir hastalık ki Türkler öyle hastaki asla ve asla Bayern Munihin Dortmunda yaptığı yapmazlar. Böyle birşey tarihte görülmemiştir Görülmeyecektir. Birde kendisi başarısızlık yaşadığında yakındaki başarısızlık geçirsin diye 10 takla atarlar.
Ne dediğini bilmeyen Futboldan anlamayan cahil spor programlarını izleyerek reytingleri yüksek tutarak onları hep programda tutarız. Bir allahın kulu akıllı bir yorumcu bulamayız, bulamayınca futboldan anlamayan insanlar spro programlarını izlerler dolayısıyla kendileride futboldan anlamamaya devam ederler.
Türkiyede bilinçsizlik problemi var. Örneğin Sneijder daha önce bir pozisyonda topa hızlı koşmadı diye yetişemediklerinde programlar SNEİJDER KOŞMUYOR YAAUUUPŞİKK derler. Ama adamlar anlamazki aslında koşmaması daha iyi olduğunu o adam vücudunu biliyor koşarsa sakatlanır kaç aydır top oynamamış biri olarak. Aynısını o hafta Dentinho çok pis depar attı herkes oo çok koşuyor çok süratli auuww derler. Sonra 4 hafta sahalardan uzak kalır. Ne oldu? Bilinçsizlik insanları yanıltır. Yanılttığı gibide bir futbolcu hiç haketmediğini görür. Buda tabi sadece bir örnektir.
Ve son olara Türkiyede Terör problemi var. Bu da Spor Terörü! Buda son örnek olarak vereyim tribün terörleri tabi bunu her takımın taraftarları yaptı en son olarak Fenerbahçe tribünleri takımına verdiği hasar az kalsın Uefa'dan eleniyordu. Birde üstüne stadın dışından gelen fişekler takımına zarar veriyorsun nasıl Fenerbahçe sevgisi bu? Bu terör değilde nedir? İki takım arasında savaşlardan bahsetmiyorum bile onlar terörist olarak tarihe geçmişlerdir hiç onu konuşmaya gerek yok.
Türkiyede sadece Objektif sorunu değil, bin tane sorun var. Düzelir mi? Sanmıyorum.