public function query($sql = null, array $values = array(), array $options = array())
{
$this->_queryCount++;
$this->_sql = $sql ?: $this->_sql;
$this->_dirty = false;
return mysql_query($this->_sql); -->Burası ile aynı
}
Benım hatam bunu destruct'ta yapmammı acaba ? Ben bikaç deneme daha yapayım hocam tekrar teşekkürler yardımların için saolasın
Aslında evet. Fakat onu düzeltseniz de yapınız yine de hatalı olur. Örnek vereyim bir veritabanı sınıfı hazırlıyorsanız, veritabanı sürücünüze (MySQL'e yani) bağlanma işlemini __contruct()'ta, sürücünüzle bağlantıyı sonlandırma işlemini de (mysql_close() yani) __destruct() metotdunda yapmalıydınız.
php.net'te de belirtildiği üzere __construct() ve __destruct() metotları herhangi bir şey döndürmemeli -- "void", programlamada "değer döndürmeyen" anlamındadır. Yani
return ... ; kullanılmamalı bu metotlarda. Bu sebeple ana sebep bu. Ekstra bir metot kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz.
QueryBuilder sınıfınız güzelmiş hocam teşekkürlerimi sunarım, yer imlerine aldım.
Önemli değil. Fakat belirtmeliyim ki onu sadece fikir vermesi amacıyla paylaştım. Bir scriptte kullanılacak kadar stabil değil. Bunu gözardı etmeyin.