bu ilaçların tam olarak etkisi nedir acaba? yani kullanınca tam olarak neler oluyor? bunları merak ediyorumda açıklarsanız sevinirim.
Paxil: Beyindeki Serotonin hormonun salgılanmasını artırmak için beyni zorlayan bir ilaçtır. Serotonin, insanda mutluluk, canlılık ve cesaret hissi veren bir nörotransmitterdir. Paxil kullanmaya başladıktan bir kaç hafta sonra kendine aşırı cesaret ve güven duygusu gelmeye başlıyor. Mesela, sevdiğin kızla konuşmaya cesaret edemezken, bırak kızı, abisi ile bile konuşasın gelir
{ Aşırı özgüven patlaması yaşarsın.}
Paxil, diğer bir çok ilaç gibi bağımlılık yapmaz ama ilaç kullanmayı aniden kesersen beyin boşluğa düşer. Beynin ugradığı bu boşluk hissi kişiden kişiye farklı yan etkiler ile kendini gösterir. Paxil kontrollü şekilde dozaj azaltılarak bırakmak gerekmektedir.
Paxil türevi ilaçlar metabolizmayı yavaşlatır. Kilo alma riskinizi artırır. Metabolizma yavaşladığı için kendini daha uyuşuk hissedersin. Hayatın boyunca görmediğin uzunlukta ve kalitede rüyalar görmeye başlarsın.
Sosyal fobi bir diğer adıyla sosyalleşememe sadece internet ile oluşan bir durum değil. İnsanlardan uzak kalmak, baskıcı çevresel etkenler bunu doğurabiliyor.
Sosyal forbi teşhisini iyi biliyorum çünkü aynı tehşis banada konuldu.
4 Aydır antidepresan kullanıyorum her ay doz 2 katına çıkartıldı. İyiye gidiyorum bakalım

Benim kullandığım anti depresan ilaç hakkında internette çok fazla kötüleyici yazılar var. Ancak o tür şikayetler bende oluşmadı.
Devam ediyoruz bakalım. Psikiyatırla görüşmeden ilaç kullanmamanı öneririm.