dostlar yanlış anlaşılmalara gerek yok construct ve destruct focksiyon yapılarının ne işe yaradığını anladım yalnız benım yazdıgım sınıftaki mantık hatası ne niye hata alıyorum ben bi yanlışlık göremedim onlarca deneme sonrası buraya yazdım.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:43:24 -->-> Daha önceki mesaj 14:35:08 --

grafitus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sınıfınız çok yetersiz görünüyor. Üzerinde bir plan yapıp ihtiyaçlar ne ise ona göre bir yapı oluşturmanız gerekir. Size kendi yazdığım bir "query builder" sınıfının kaynak kodlarını veriyorum. Normalde bunu PDO'yu "extend" ederek hazırladım. Kolay anlamanız için mysql'e çevirmeye çalıştım. Ama hataları olabilir; çalıştırmadım.

https://gist.github.com/grafitus/ab21ac735f9cc00ae0d7

PHP bilmemkaç sürümü önceki __construct() yerine sınıfınızın isminde bir metot tanımlarsanız o __construct() oluyordu. Hâlâ da bu destekleniyor sanırım. Ama __construct() kullanmak daha okunaklı ve güncel olur.

Kodunuzda __destruct() içerisinde SQL'inizi çalıştırmışsınız. Burada bence bir hata/olmaması gereken bir şey var. Şöyleki her kullandığınız sınıf (artık nesne oluyor) bellekte yer kaplayacaktır. Siz her sorgu için tekrar tekrar nesne oluşturursanız bu işlem bellekte fazla yer kullanımına yani performans düşüşüne neden olacaktır. Ancak bunun yerine sınıfınızı bir kere oluşturup diğer sorgularınızı da bunun üzerinde hazırlayabilirseniz performans sağlarsınız.

hocam öncelikle yardımınız için teşekkurler daha öncede belirttiğim üzere oop framework yapılarına çok uzağım sadece mantığı geliştirmek adına böylesi denemeler yapıyorum dediğiniz üzere her sorguda yeni bi class tanımlamak gibi muazzam buyuk bı hataya dusmusum . Bunu farkettirmeniz iyi oldu benim için .

Verdiğiniz sınıfı inceleyeceğim teşekkürler.

Yalnız merak ettiğim husus benim yazdığım classın mantık olarak yanlış olsada çalışmamasının sebebi nedir o.