20ye yakın kişinin görüşünü aldım. Derlediğim cevabı aktaracağım birazdan.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 07:04:11 -->-> Daha önceki mesaj 05:47:03 --

Evet sonuç:

Durum hakkında bir çok kişiyle diyalog sohbetimiz oldu. Bu diyalog sohbet sırasında kanallardaki telif hakkını kaldırma bug'ınıda öğrendim

Sonuca gelecek olursak :

Türkiye'nin Youtube üzerinde adsense pazarı gelişmiş değil. Malesef nufus kalabalıklığı ve teknoloji buna fayda etmiyor. Adwords'e gerekli yatırım yapılmıyor.

Youtube adwords ile Website yayınlarının reklamları tamamen farklı. Yani Youtube'da çıkan reklamlarda bir engelleme yok. Tamamen pazarın boşluğu. Geri ülkelerde yaşanan sorun bu. Ocak ayından Mart ayının ortalarına kadar belki de daha uzun sürebileceğini belirttiler. Mart ayı gibi reklamverenlere Youtube reklamlara teşfik ederek Youtube reklam boşluğunu kapatacakları görüşünü sundular. Ben de bu işin içinde yılım doldu. Geçen sene bukadar problem yaşamadım kanalımda. Partnerliğimle bağdaştırdım. Onlarda aynı cevabı verdi.

Ortak ağızdan aldığım yanıt ise olumlu. Düzelecek sabır , Youtube Türkiye pazarı güçlü bir pazar değil yeni oluşumda. Ocak ve Mart ayı aralarında aksamaları normal.