Arkadaşlar zaten kasko ve sigorta hakkında yazmışlar.Sizin alırken şunu düşünmeniz lazım, son sahibi ben mi olacağım yoksa 1-2 sene içinde satar yenisini alır mıyım? Pert damgası yemiş araba ilanlarını yanlışlıkla bile tıklayıp bakmam.Ama alıpta memnun olanlarda var.
Ve 0 araba alsanız Allah korusun sizinde o arabayı perte çıkarıp, çıkarmayacağınız tabi ki belli olmaz.O kadar oyun dönüyor ki bunlara insan inanamıyor bizim ülkemizde...
Kuzenimin oğlu bir araba aldı, aylardır kullanır hiç sorunu yok.Hatta hava atacak nerdeyse

2. el aldı.Galeri plakayı değiştirmiş, bunlara satmış.İşte bir gün ne oluyorsa plakayı sorguluyorlar ve önce ki plakaya da rastlıyorlar.Ve arabanın 16 bin tl'lik hasar kaydı olduğu pert çıktığını öğreniyorlar.Ondan sonra bunalımlar başladı ama hala kullanıyor.
Şöyle düşünmek lazım pert demek, o araba iyi bir kaza yapmış demek.Ve hava yastıklarının olası bir kazada sizi kurtarmayacağı belkide yanınızdaki birisini kurtarmak için açılamayacağı demek.
Ama Türkiye'de oyun yapıp para alıyorlar.Siz alıp bir ustaya götürün, iyi baksın.(onun ustasına değil, siz seçeceksiniz) Mesela yandan darbe yemiştir, hava yastıklarında, motorunda sıkıntı yoktur, sizinde sonra satma gibi bir amacınız yoktur alırsınız.Varsa sorun, cart curt almazsınız.
Sonuçta ölüye yatırım yapıyorsunuz.Para kolay kazanılmıyor, içinize sinmiyorsa kötü bir kazası varsa almayın.Allah korusun yarın öbürgün bi yerinden öyle bir hata verir siz yoldayken bu pahalıya patlar.Ve sen 1-2 sene sonra satmak istersen o arabanın 16 bin değil çok daha aşşağısına gideceğini unutma.
+ İlanlara bakarsanız hiç birisi ciddi kaza yaptım demez
Deseydin mal taşıyacam, ordan oraya getir götür işi için derdim, iş görüyorsa al.Ama sen farklı bir amaç için alıyorsun, dikkat et...Kolay gelsin.