Ben sadece konuyu öğrenmek için soruyorum, geçenlerde tartışmıştık bu konuyu, aydınlanayım istedim. Eğer bu mesajı genele hitaben yazdıysanız tamam ama direk bana karşı yazdıysanız siz beni yanlış anlamışsınız.
Bir çok wipo davasının kaybı olduğu gibi bir çokta örneğini okudum bu arada şirket domainlerini kaydedip 300-500-2000-5000 tl gibi rakamlara satıldığını.
Siz olun, genel olsun yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerde yaygın bir şekilde bu kanı var. "Ben ilk geldim, aldım kimse bir şey yapamaz", yok öyle bir şey.
Adamlar yatırım yapacak, yıllarını bu işler için verecek ve sen geleceksin benim diyeceksin. Komik bir yaklaşım.
Gidip küçük firmaların domain'inini alıp satabilirsin, yeterli bilgisi yoksa senden alır. Ya da gidip WIPO ile uğraşmak istemez, oraya ödeyeceği para çok gelir senle orta yolu bulur alır. Ama Turkcell gibi firmalar tutup da seninle muhatap olmaz. WIPO 'ya vereceği 3-5 bin $ mendili misalidir. Onlarca avukatı var, binlerce TL para veriyor. İşleri ne? Avukatlık yapsın.
Küçük hesaplar bunlar, küçük hesapların derdine düşüp 3-5 kuruş kırpayım demek bir şey kazandırmaz.
Turkcell kelimesi türetmedir. Varolan bir kelime değildir. Türetilmiş bir kelime için sen nasıl kalkıp da "ilk ben gördüm, aldım" diyebilirsin? Milliyet, Tarkan gibi kelimelerle nasıl eş tutabilirsin?
Bende de chevrolet*****org var. GM benden domain'i alabilir mi? Art niyetli kullanırsam alır. Ama benim şöyle bir kazancım var
Chevrolet trademark'tır. Yani adamların isimlerini, ürünlerini, dizaynlarını, sloganlarını alıp da kullanamazsın. Ben chevrolet için bir fan sitesi açmayı düşünüyorum ve bu konuda bana hiçbir sıkıntı çıkartacaklarını da düşünmüyorum. Aksine onların faydasına, onların reklamını yapacağım bir iş.
Ha şunu da belirtmeliyim ki şu forum içerisindeki cahil insanlardan nefret ettim. Daha marka ile patent ayrımını yapamaz bir halt biliyormuş gibi benzeri her başlığa yorum yaparlar. Veya bir konu hakkında bilgi sahibi değildir ama kendince bir şeylerin ispatını yapmak ister gibi lapinler her ortama. Sizin bu gibi konularda bilgi alacağınız yer forum değildir arkadaşım. Yukarıda niteliklerini belirttiğim zat-ı lüzumsuzlar yüzünden bilgi sahibi insanlar haksız görülür, bilgisiz görülür ve sizi yanlış yönlendirir. Eğer bilgi sahibi olmak istiyorsanız işin uzmanlarına danışacaksınız. Bizlerin bazı konularda sınırlı bilgileri olabilir veya benim, onun, bunun söylemleri abartılı olabilir bizlerin söylemlerine itimat ederek pozisyon almayın. Gidin, uzmanına danışın ve doğrusunu öğrenin. İnsanlar keyfinden uzmanlaşmıyor. Her işin erbabı vardır ve her iş erbabına yaptırılmalıdır. Danışmak ve karşılığında aldığımız bilgi için bizlerin kültüründe para vermek gibi bir eylem yoktur.
En nefret ettiğim olay ise; forum ortamındaki "bilgi paylaştıkça çoğalır", "emeğe saygı" gibi laflardır

Sanırım bu ifadelerde sadece Türk toplumunun bulunduğu forumlarda varlık kazanmıştır. Çalışmaktan, araştırmaktan yoksun kişilerin birilerinin sırtından geçinmek amacı ile onları gazlamak için türettiği bir ifadedir benim için bu söylemler. Bilgi paylaşma ile çoğalmaz. Bilgi paylaşıldıkça yavanlaşır, ayağa düşer, kadri kıymeti kalmaz. Bilgi güçtür, paradır ve bilgin varsa güçlüsündür. Bilgin varsa, paran vardır. Paran varsa, yeni bilgiler üretebilirsin. Bilgin varsa, bilgiden bilgi türetirsin.
Sizlik bir durum değil, genel hitabettir söylemlerim.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:43:44 -->-> Daha önceki mesaj 12:40:52 --
Not : Söylemlerimin bu başlığı ya da bu başlık altında yazılanları zan altında bırakmasını istemem, bu şekilde yanlış düşünceler oluşmasın lütfen. Genel davranış şekillerine yönelik söylemlerdir.