Euros4Click adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgiler için çok teşekkürler hepinize.

Türkiye'deki tazminat davası olayını pek anlamadım fakat.

Yani ben turkcell.com u aldım, turkcell i karalayan bir kampanya yapmadım, sektörleriyle alakalı bir yayın da yapmadım. Siteyi istediler ama vermedim kendi rızam ile, ben bu şirkete neden tazminat ödemek zorunda bırakılayım ki?

Hadi diyelim en kötü ihtimal wipo onları haklı gördü ve domaini vermemizi istedi, bizde verdik, bu tazminat olayı sıkıntı olur eğer para koparabiliyorlarsa bir de üstüne
Tanzimat alırlar demedik, davası açabilir ki herkes herkese dava açma konusunda özgürdür.

Çayınızı için, az sonra savcılığa gidin Başbakan hakkında şikayetde bulunan.

Savcılık bu dava açılmasına, koşuşturmaya yer vardır derse dava açılır.

Kısaca kendi markasını kullanan başka kişilere dava tabi ki açabilir ama sonucu ne olur bilemeyiz.

Diğer konu durmadan wipo davaları kaybeden birçok şirket gördüm diyorsunuz.

Öyle ahım şahım dava yoktur, kaybedenlerin -bence- iddaa makamıo çok güçlü olmaması ve gerekli delil ve kanıtları tam olarak iletmedikleridir.

Yoksa WIPO; Evet bu markanın alan adı, ama beyler adam ilk gelmiş almış alan adını adam haklı - diye karar görmedim.

Bu tarz alan adlarıda genel kullanıma ait alan adlarıdır ve savunmalarında sitelerin ya aktif yada kaç kez satılık teklifi geldiği satmayı düşünmediği -hijacking- olarak değerlendirildi.

Ama şunu görüyorum bize ne yazalayım siz görüş ve şuan bakış açınızı değiştirmeyi değişltirmeyi düşünmüyorsunuz, eğer buradan sizi avutacak , destekleyecek yazılar bekliyorsanuz bulabilir tabi ki ama bu konun uzmanları ile, alan adları konusunda uzmanlış avukatlar ile görüşme yaparsanız sizin için daha sağlıklı olacak.