EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rack kasalarda ısınma sorunu olmaz, zaten bunu düşünerekten tasarlıyor üreticiler... Zaten veri merkezlerinde havalandırma sistemleri mevcut...

Bence ilk etapta zaten 100'lerce makina satın almayacağınız için yer sorunu olmaz o yüzden atx kasa kullanmanız en azından donanım maliyetini düşürecektir...

Işlemci olarak performans açısından baktığımızda AMD FX8350(4Ghz X 8 Gerçek çekirdek) sizin için iyi olacaktır, bazı kişilerde intel takıntısı vardır, AMD makina satın alırsanız kiralamazlar ama markaya değilde performansa bakan kişiler AMD makinada kiralarlar tıpkı benim gibi...

Kar oranına gelirsek, 3-5 makina satın alıyım veri merkezine koyayım kiraya vereyim derseniz, kazancınız yüksek olmaz hatta makinaların ilk donanım maliyetini bile zor çıkarabilirsiniz...

Malum sizde biliyorsunuzdur, ne kadar çok makina barındırırsanız veri merkezleri size o kadar indirim yapıyor bu yüzen bence en azından 10-15 makinanın altında başlamanız pek karlı olacağınız zannetmiyorum. Çünki donanım maliyetini bile zar zor çıkaracaksınız, arada arıza yaparsa donanım arızalı parçayı değiştirmeniz gerekecek, VS......
Yorumlariniz icin cok tesekkurler. Tabiki bende biliyorum zor olacagini ama bi yerden baslamak lazim yoksa olmuyor acikcasi cok iyi bir abimle suanda gorusme icersindeyim yarin arayarak kendisi ile daha detayli konusucaz hersey iyI gidiyor gibi benm bu yatirimim 4 senelik olucak yani uzun vadeli bir is olucak baslangic olarak beni kurtarmicagin farkindayim ama makina paralarini cikardiktan sonra cidden rahatlicam biraz daha mantikli gelirse baslangicta fazladan makina alma ihtimalimde var yok degil acikcasi tekrar yorum icin tesekkurler