Forumda bir kaç gündür çok yüksek düzeyde konular açılıyor bunları memnuniyetle takip ediyorum. Yalnız dikkatimi çeken bir husus var. Açılan bütün konuların ana hedefi Google algoritmasını manipüle etmeye yönelik. Yani sıralamaları etkilemeye, değiştirmeye yönelik şeyler. Kısaca SEO yani.
Bu işin uzmanlarına gerçekten saygı duyuyorum amacım kimseyi rencide etmek değil. Ancak arkadaşlar şuna inanın ve emin olun. Sitenizi gerçekten ve gerçekten ziyaretçi için hazırlarsanız Google emeğinizin hakkını fazlasıyla veriyor.
Belki burada bahsetmek yeri ve zamanı değil ama sitelerimin içinde tamamen ziyaretçiye yönelik bir tanesi var. En gözde, güzide sitem, hayatımda yaptığım en başarılı ikinci proje. Kendi domaini dahil hiç bir kelimede Google da ilk sayfada değil. Doğru düzgün ne bir SEO işlemi yaptım ne de başka bir şey. Özgün bir proje değil, yüzlerce örneği olan bir kadın sitesi. Ama ister inanın ister inanmayın 1K hitle günlük 10K civarı sayfa görüntülenme alıyorum ve günde de Adsense'den ortalama 20$ kazandırıyor bana.
Yani demek istiyorum ki, acaba hep SEO, Algoritma, backlink falan derken atladığımız bir nokta yok mu? Müşteri memnuniyeti sağlamak, ziyaretçiye gerçekten kaliteli bir hizmet vermek, onları mutlu etmek gibi konuların her şeyden önce ilk olarak ele alınması gerekmez mi? Varsın içerik kaliteli olmasın, SEO'ya uygun olmasın, cümleler yeterince düzgün olmasın, çok farkeder mi?
Sevgili aLKaDraZ'dan konusunu kirletmiş veya başka yöne çekmiş isem tüm samimiyetimle gerçekten özür dilerim. Kendisi bu forumda açtığı konuları ilgiyle takip ettiğim 3-4 kişiden biridir.