Bu konu tabi ki belli bir seviyenin üstündekileri ve kendilerini geliştirme yolunda bilimsel düşünen bireyleri daha çok ilgilendirecektir.Bu noktada abirisebilin belli bir seviye üstü tesbiti doğrudur.Diğer yandan burdaki verilen bilgiler kişileri gelişme yolunda teşvik edici olmaktan öteye gidemez.Yazılan en iyi makale bile araştırmanın,geliştirmenin zorunlu olduğu yolları gösteriyor.Bu sebeple LSI veya diğer semantic varyantlarını okumakla belli bir önizlenim elde edilse de bu işin içine girip araştırma yapmadan kimse bunları uygulayamaz.

Yazılan makalelerin insanlarda uyandırdığı merak burda bilgiden ön planda olacaktır.İçinde semantic veya onun arama motorları üzerindeki etkileri hakkında merak uyanan herkes birşekilde araştırmaya başlayacaktır.

Herkesin bu bilgileri anlamasını o yüzden bekleyemeyiz.Yıllarca link-onpage-tanıtım yazısı dışında doğru dürüst bilgi birikimi olmayan kişilere çıkıp ta semantic dediğinizde size veya bana veya diğer değerli arkadaşlara gülecektir belki de.Çünkü bir link alıp ilk sayfaya gelirim mantığı ile yaşayan seocu ve webmaster ya da firmalar varken her yazılanınhavada kalma ihtimali vardır.

Ama her yazılanın okunma ve birilerinin önünü açma ihtimali de vardır.Bu gün verilen birçoğuna göre ileri seviyedeki bilgiler anlaşılmasa da yarın altın değerinde olabilir.

Semantic web sadece seo demek değildir.Hem yazılımcılar hem de developerler için önemli bir daldır.Google bile 3 senedir yaptığı çalışmalara hala test diyebilmektedir.

Bu sebeple burda paylaşılan her konu çeşitli seviyelere hitap etse de bundan en fazla 1 sene sonra altın değerinde olabilir.

Basmakalıp seodan derin seoya geçmek için genel kanının kırılması zordur.Hacklink-backlink ve pagerank denen şeylerle hayatı geçen bir webmasterdan çok ta derin analizler beklemeyelim.

Bugün anlaşılamayan ama yarın önemli olacak olan paylaşımlar için bu sebeple kimse pişmanlık duymamalıdır.

2/3 k hiti bulunca gözünde dolar işareti çıkan insanların bir üst seviyeyi görmesi daha zordur.Şu an için onlara link v.b. çalışmalar yeterli olabilir.Ama ben Tr'nin ya da dünyanın sayılı sitesi olmak istiyorum diyen,tıkanan insan ancak yeni yollara ya da bahsi geçen semantic konusuna merakla bakabilir.

Bu sebeple yazdığınız (yazdığımız) her bilgi önemlidir ve kesinlikle pişmanlık içermemelidir.