Sayın @zagor75, öğrenme isteğiniz gerçekten takdire değer. Ancak, konuyla ilgili bir çok sıralamayı değiştirecek kadar bilgi verdim. @Alkadraz üstadın dediği gibi, tehlikeli paylaşımlarda bulundum.
Bu paylaşımları yaparken tek düşüncem Türk Webmasterların, özellikle kaliteli içerik üretenlerin, hakettiği seviyeye ulaşmasını canı gönülden istedim.
Burada sadece işleyişten bahsetmekle kalmadım, kendime has emeklerin sonucu olan, bir çok taktiği de paylaştım. Konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için kafi derecede olduğunu düşünüyorum.
üstadlarında detaylı açıklamalarına rağmen hala konuda terim kargaşası yaşandığını görmek de beni ayrıca üzüyor. Bu konu aslında bizlerin SEO'ya bakış açısını belirleme ve ölçme konusunda da bir ölçü oldu.
tost makinası nedir ile narenciye sıkacağı nedir kelime öbekleri arasında LSI tablosunda bir bağlantı aramak, LSI mantığına aykırıdır. Tost makinasının ne olduğunu merak eden kişi, sizce narenciye sıkıcağının ne olduğuyla bağlantısı ne olabilir? Kelime öbekleri büyüdükçe, yani kök anlamdan uzaklaştıkça, LSI tablosuna değil, semantik yakın anlam ilişkisine bakılır.
Sonnot: Konuya gelen yorumları görünce, forum seviyesinin üzerinde bir konu olduğu kanaati oluştu bende. En baştan beri söylediğim gibi; Eğer büyük bir web sitesi hedefiniz ve bütçeniz yoksa, LSI tablosu sizi fazlasıyla yoracaktır. Başlamanız gereken nokta : Yakın anlam ilişkisi olursa daha az yorulur, yaptıklarınızın sonuçlarını gördükçe de daha çok tatmin olursunuz. LSI için verdiğim örneklere dikkat ettiyseniz, 100K+ üzerinde index barındıran, tahminen günlük 300 K+ ziyaretçisi olan websiteleridir. Yani şahsi fikrim : Yakın kitleye ulaşabildiği kadar ulaşıp, yeni kitleler arayanlar için LSI üzerine hesap yapılmalı. Ben işim gereği bu konuda çalışmak zorundayım. Danışmanlık hizmeti verdiğim müşterilerin ihtiyaçları olduğu için, bu konulara giriyorum.
Size tavsiyem, ihtiyacınız yoksa, semantik web'in alt konularından önce ana konusu hakkında yoğunlaşmanızdır. Çünkü LSI'a gelene kadar, bir çok adımı es geçmeniz nedeniyle, bir çok parça yerine oturmamış olacaktır. üstadlarında dediği gibi, LSI sürekli kendini, insanların ihtiyaçlarına göre yeniler, büyütür. Yani sabit kalmaz. Her gün yeni terim ve kelime öbekleri kazanabilir.
Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara sevgiler, saygılar.
Konuya verdiğiniz açık yürekli, iyi niyetli, çok değerli tavsiye ve katkılar için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizin üstüne söylenecek çok da bir şey olduğunu düşünmüyorum. Değerli üstadların katkılarıyla benim bugüne kadar r10 da okuduğum, bana birşeyler katan en değerli konu oldu bu. Şahsınızda bütün büyük ustalara teşekkür ederim.
Saygılarımla...