Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak sizlere,

Bir aile dostumuzun şirketine bir sunucu alt yapısı kurulacak, daha önceden bir firma barındırıyormuş web sitelerini ancak çeşitli anlaşmazlıklar sonucu ve firmanın illallah dedirtmesinden dolayı kendileri bu alt yapıp kurmak istediler.Hayli fazla mail çıkışı bulunuyor ve web siteleri sürekli güncellenen (ciddi derecede önemli) veri barındırıyor. Güvenlik açısındanda ciddi tereddütleri var.Bu konuda benden bilgi istediler bende detayı olarak adım adım rapor sunacağım.Bu konuda çok fazla bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim.

Çok katlı bir bina, uluslararası danışmanlık hizmeti vermekteler. Binanın en uygun odasına kendi sunucularını yerleştirip sadece kendi web sitelerini barındırmak istiyorlar. Binada fiber optik internet bağlantısı, kesintisiz güç kaynağı ve merkezi soğutma/ısıtma sistemi bulunmakta.1 adet Dell R510 (gerekirse daha fazla) ve bir firewall alma düşünceleri var.

Sizlere sormak istediğim bu sunucuyu nasıl web sitesi barındıracak hale getirebiliriz? Yani bir nevi mini-datacenter kurulum işlemini nasıl yapabiliriz?

Teşekkürlerimle

Not:Kurumsal firmalar konu ile ilgili detaylı bir teklif gönderebilirler.