Merhabalar. Bu yazımda sizlere Türk bloggerların hangi konularda kaybettiklerini, neden tanınmış yada iyi bir blogger olamadıklarını anlatmaya çalışacağım. Bu yazıda anlattıklarımı kendim de uygula(ya)madığımı baştan belirtmek isterim.
Öncelikler webmaster tabanlı bloggerlar ilk başlarda bu tür kaygılara girmeselerde bir süre sonra hit kazanacak yazılar yazmak için kasıyorlar. Farklı farklı alakasız alakasız yazıları alt alta görebiliyorsunuz. Bu da blogtan çok toplama yazıların yayınlandığı bir portal görüntüsüne sokuyor sitenizi. Aslında olması gereken ise blog'a bir konsept belirleyip tek bir konu üzerinden yazmak bloglar arasından sıyrılmanızı sağlayabilir. Örneğin sadece moda yazısı yazan blog yada sadece yemek yazısı yazan bir blog sizin her alana hitap eden blogunuzdan daha çok hite sahip olabilir hatta kendi çevresince bir takip gurubu oluşturabilir. Sizin her konuyu yayınladığınız siteye giren bir kişi sitenizde ki herhangi sadece 1 konuyla ilgilendiği için daha sonra yayınlayacaklarınız onun ilgisini çekmez bu yüzden bir daha girme isteği duymaz. Tekrar gelecekse de eğer bu büyük ihtimalle google araması sonucunda fark etmeden olacaktır. Yani amacınız sadece hit ise istediğiniz taktiği uygulayabilirsiniz bunda sıkıntı yok. Ancak bu şekildeyken gerçek bir blogger olamazsınız. Muhakkak görmüşsünüzdür. Türklerde de var ancak yabancı bloglarda genelde tek bir konu işlenir ve o konu ilgi alanına giren kişiler blogu sürekli takip edip yorum yapar paylaşır iletişim halindedir. O sitelere trafik google üzerinden gelmez direk olarak gelir. Her ne kadar bu normal bişeymiş gibi görünsede inanın google direk giren ziyaretçi sayılarına çok önem veriyor. "Ulan bu sitede ne var ki hep aynı istatistiklere sahip kişiler sürekli olarak adres çubuğundan giriş yapıyor." diye merak eder bi kere. Onun haricinde siteye girenler de hedef kitle olduğu için adsense reklamları emin olun daha fazla kazandırır. Ayrıca blog tuttuğunuz konu üzerinde popülerliğiniz artar. Yani bir moda blogu yazıyorsunuz (tamamen örnek) ve modayla ilgilenenler bir şekilde bir ortamda bulunduklarında sizin blogunuza denk gelmişlerse eğer sizden bahsedeceklerdir. Ki buda günümüzün en iyi reklam türlerinden olan viral reklamı doğuracaktır. Siz para harcamadan reklamınız kendi kendine büyüyecektir. Ha diyeceksiniz ki bu konuları nasıl seçeceğiz. Yani benim uzmanlık alanım yok ama ilgilendiğim konular var. Kardeşim blogunu yazman için illa uzman olman gerekmez. Aksine bazı durumlarda okuyuculardan sadece 1 adım önde olman yeterlidir. Okuyucu bir profesörün yazısını okumaktansa kendisi gibi o özel konuya ilgi duymuş sıradan birinin hangi evrelerden geçtiğini neler yaptığını bilmek ister. Büyük ölçüde bilgiye sahip olan kişiler zaten onun gözünde "Ya onlar usta zaten ben onlar gibi olamam" gibi cümlelerle anılır. O yüzden blog yazmak istediğiniz konuda çekinmeyin.
Misal bir kaç örnek isterseniz size blog yazabileceğiniz konular hakkında bilgi verebilirim. RC Arabalara ilginiz varsa bu konuda yazabilirsiniz. Ne bileyim yeni çıkan RC Araba modellerini nerelerde bulabileceklerini modifiye tekniklerini organizasyon tarih ver yerlerini yazdığınız bir blog çok tutabilir. Yada ne bileyim İran Kedisi besliyorsunuzdur, İran kedisiyle ilgili konuları, nasıl beslenmesi gerektiği, hangi dönemde kıl döktüğü, geçiş dönemlerini, mama tavsiyelerinizi yazabilirsiniz. Bu da mı olmadı okuduğunuz üniversiteyle ilgili mizahi yazılar yazabilirsiniz. Yani şuan en kötü üniversitede 10 Bin öğrenci okuyordur ve her sene yenileri gelecek siz okulda gördüğünüz örnek veriyorum kırık bir kapı kolundan bahsettiğinizde o yazıyı okuyan kişi ertesi gün buna dikkat edecek "Ulan harbiden ha bak bu kırık kapı aynı Skörtıla benziyor bak bak o şekli almış." gibi diyaloglara neden olacaktır. Yani bu kadar örnek yeter diye düşünüyorum. Ama hala kendinize özel blog yazabileceğiniz bir konu bulamadıysanız benimle iletişime geçin size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Okuduğunuz için teşekkürler.