Ahi Medya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet arkadaşlar. Bu yazımızda bir bloger ın verdiği açıklamaları doğrultusunda adsense tr ilişkisini konu edineceğiz.
----------------------------------------------------------
Hepimiz adsensenin tr oranlarının düşüklüğünden şikayetçiyiz. Bu düşüş devam edecek bunu bilmelisiniz. Bunda önemli etkenlerden biri de youtube açgözlülüğüdür. Uygulanan hileleri hepimiz biliyoruz.
-------------------------------------
Tedbir konusuna gelecek olursak:
Çin ve Hindistan'dan sonra en fazla adsense hilesinin uygulandığı ülke 3. lüğü paylaştığımız Rusya ile TR olmuş. Böyle devam etmesi durumunda ağır tedbirler uygulanması gündemde tutuluyormuş. Adwords yayıncılarının haklarını korumak ve kar marjını arttırmak için buna mecbur olduklarını beyan ediyorlarmış.
--------------------------------------
Buraya kadar olanı herkes zaten biliyor. Özellikle bilinçsiz seo uygulamaları ve hit alma programlarının yanı sıra hacklink oranlarında 2012 de büyük artış olması sebebiyle google pazardaki payını rakiplerine kaptırmamak adına bu tedbirleri gerekirse acımasız bir şekilde uygulayacaktır.
Ayrıca bazı yayıncı siteleri kara listeye alınmasından sonra bu listedeki sitelerle backlink veya hacklink alışverişi olan yani admin dayanışmasını bitirmeye yönelik tedbirler de gelecekmiş. Doğal seyrine bırakılmayan sitelerin dalgalanması devam edecek ve pr üzerinden kimsenin para kazanmasına müsade edilmeyecekmiş. herşeyden önemlisi google uygulanan hilelerden ve konuşulanlardan haberdarmış.bunun için özel bir webmaster ajan sistemi kurmuş.
----------------------------------
Adamın makalesinden google translate ile bu kadar çevirebildim anlamlı yapabildim.
konuyu özetledim yani. lafı fazla uzatmaya gerek yok.
millet böyle devam ederse google ne yapsın. o da kendini düşünecek tabi.
Kaynağın linkini paylaşır mısın. Ayrıca adsense tedbir almaya 2 yıldır devam ediyor. Malesef insanımız haksız yoldan kolay para kazanma konusunda dünyada birkaç milletle birlikte süper ligtedir. Düzgün iş yapan insanlar adsense gibi platformlardan ciddi paralar kazandılar ve kazanmaya devam ediyorlar. 5 yıllık süre zarfında sadece kendi web siteleri üzerinden 400 bin tl yi aşkın bir para kazanan çok yakınım olan birisini biliyorum Düzgün iş yapanlara google veya yandex asla bulaşmaz hatta işbirliği yapmak ister. Ama hile ile bilmemne ile para kazanmaya kalkarsanız elbette banlanırsınız. Kendi reklam networkleri olan arkadaşlar r10 da var. Onlar anlatsınlar maruz kaldıkları hile hurda denemelerini. İnsanın aklı hayali almaz. Haksız yerden para kazanma konusunda o denli ar-ge yapılıyor ki büyük bilişim firmaları da bunun çaresini aramak durumunda kalabilir.