drupal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Var mı bilemiyorum.Yapmak ciddi anlamda zor ve zaman ister.

Burda schema.org uyumlu derken her tarafı sular seller gibi akan bir site demek istemedim.Sadece etkinlik,yemek tarifleri,yazarlar ,videolar,resimler,haber makaleleri,v.b. konular schema.org uyumlu yapılabilir.

Microdata gelişmelerinin bir kısmına IBM çalışanları destek sunuyor.Onların bazı yazılımları kullanılabilir.

Diğer yandan drupal dışındaki sistemlerde nasıl bir kullanım alanı vardır hiç bilmiyorum.
Ozaman şöyle sorayım

websitesinde bazen kimi kelimelerin üstüne geldimizde yukarıdaki resimdeki gibi açılan minik bilgilendirme kutuların tam olarak adı nedir?

Ayrıca bende scheme.org göre işaretlemiş verileri kast etmiştim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 04:25:35 -->-> Daha önceki mesaj 04:05:52 --

abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle herşey verinin arama motorlarına anlatılması değildir. Bu sadece bir kolaylıktır. http://schema.org/CreativeWork adresinde açıklmasına dikkat edin. Bu sayede sayfanızın ne ile ilgili olduğunu arama motoruna anlatıyoruz.

Google'ın önem verdiği şey bilgidir => Konu hakkındaki semantic ağaç sistemi (tree). Örneğinizden yola çıkarsak, oyun hakkında ne tür bilgiler verebiliriz?

- Oyunun yapımcısı,
- Oyunun açıklaması (Content quality, semantic Article)
- LSI kategori ve sayfalara link.
- Oyunun resmi, thumbnailUrl'si
- Oyun hakkında açıklama,
- Oyunun nasıl oynanacağını anlatan içerik (mümkünse media - video kullanılırsa video için MediaObject şeması kullanılmalı.)
- Oyun yorumları,
- varsa aldığı ödüller,
- oyun telif hakları sahibi hakkında bilgilendirme,
- yayınlanma tarihi
- update edilme tarihi
- varsa yeni ve eski sürümler hakkında bilgi,
- yakın anlam ve LSI ilişkisindeki etiketler,
- oyunu siteye ekleyen yazar, kişi, editör,
- oyun versiyonu,
- Oyun için editör değerlendirmesi.
- Oyun için ziyaretçi değerlendirmesi
- ve benzer sayfalar.

İnceleme bölümüne giren standartlara http://schema.org/Review adresinden ulaşabilirsiniz.

Şimdilik swf object için sadece video standartları var. Oyun standartları henüz geliştirilmedi. oyun standartları için 1,5 yıl önce öneri verildi. Ancak browser tabanlı oyun yerine software oyun olarak tanımlaması yapıldığı gerekçesiyle yeni bir standart atanmadı. Sanırım Adobe Flash'a torpil geçilir düşüncesi var ortada. Çünkü Flash nerdeyse bu konuda rakipsiz.

Var olan standartları kullanın. Ama dediğim gibi önemli olan standartlar değil, içerik kalitesi ve LSI desteği. Hiçbir standart kullanmayan siteler hala ilk sıralarda. Kazandıkları tek nokta Content Quality.

Şema standartları sadece arama motoruna kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlar.
Benim örneklediğim ve sizin iyice detaylandırdığınız şekilde deki bir websitesi bu veri sağladığı sürece LSI ve bilgi verme konusunda biçilmez bir katfan olmuyormu? Zaten bildiğim kadarı ile bukadar detaylı bir yapıya sahip site sayısı çok azdır türkiye'de. Yoks

Otorite olan veya arama sonuçlarında ilk 5 içinde olan sitelerin kimilerinde nerdeyse oyun ile ilgili içerik bile yok,
Örnek kraloyun ama benim sormak istediğim bu değil şimdilik.

Ayrıca merakımı maruz görün daha evvelki verdiğiniz 100k hacimli aranma sonuçları örnek ile yukarıdaki yazdıklarınız arasında ne gibi bir fark ki?

Fazla merakda iyi değil derler genelde ama hazır üstadları bulmuşken soramaya devam edeyim ben
Yukarıdaki örnek ile sizin daha evvel verdiğiniz 100k site arasındaki eksik kalan farklar nelerdir?

Edit:
sabah 5 gibi soru sorunca sanırım ondan kaynaklı soruların herbiri infaz memuru soruna benzemiş kusura bakmayın. düzelttim