Geçiş yapabılırsın, ahmet berkay neden yapılamaz demıs merak ettım ama yapılıyor. Android kullanıyorum. Symbian'ı özlüyorum... iyi bilgisayar bilgin varsa dediklerimi anlarsın... htc desire hd mecburiyet... hız evet, sağlamlık evet android. fakat! kişisel bilgilerinin korunması konusunda symbian... sana "internete bağlanayım mı?" sorusunu sorar symbian. android fırsatını buldumu bağlanır. programları kapatmana izin verir symbian... android anasını beller hem arka planda çalışır programlarını pilini götürür kapatamazsın hemde datalarını isterse paylaşır... isterse istediği sunucuya yükler. o nedenle symbian ruhu android salaklığının ve popüleritesinin gölgesinde eriyor... bluetooth'u kullanmak bile işkence... symbian becerıksız nokianın ellerinde olmasaydı kesinlikle şaşmayacağım tek işletim sistemi olurdu. en azından benden izinsiz telefonumda birşeyler olup olmadığını görebilirdim... ayrıca android açık kaynak kodluymuş... milyonlarca bilmıyenın inandığı yalana... sıkıysa kaldırın gereksiz programlarınızı... root edeceksin kernel düşüreceksin falan filan... yaşasın symbian...