ADÜ Temel Tıp Bilimleri Biyofizik dersinde gördüğümüz, internette çeşitli üniversitelerin non-iyonize radyasyondan korunma başlığı altında da verdikleri değerler üzerine yazmaktayım.
SAR = Specific Absorbtion Rate = Özgül Soğurma Oranı
İnsan vücudunda kg başına 1 derece yükseltebilmek için gerekli olan elektromanyetik enerji miktarı 4 W/kg olup, 50 kat korunma oranıyla bunun halk için sınır değeri 0.08 W/kg, meslekleri radyasyonla ilgili olanlar için ise 10 kar korunma oranıyla sınır değer 0.4 W/kg olarak belirlenmiştir.
Durum ortada. Radyasyonla uğraşan bireylere bile 0.4 sınır değer konmuşken, 1 küsür değerli telefon elinde, sürekli internete girip mesajlaşan hatta yastığının altına koyup uyuyan arkadaşların o telefonlarını bulundururken çok çok daha dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Zira bu elektrik çarpması gibi bir olay değil, direkt anında "bana şu etkiyi yaptı" diyemiyorsunuz, öyle olunca da maalesef halkımız sağlıklı olduğunu, sorun olmadığını düşünüyor.
Sadece telefonlarda değil, çoğu elektronik cihazlarda radyasyon yayılımı mevcut. Ancak telefonlar daha büyük tehlike arz etmekte. Hele hele 3G ve wifi gibi özelliklerin telefonlara eklenmesinin ardından.
Bu sebepten, ben android cihazımı kullanmaktan vazgeçtim. Düşük SAR değerli telefon bulduğumda alıp, yanına bir de tablet bilgisayar almayı planlıyorum. Sizlere de kardeş tavsiyesidir

Ha birde, telefonları arka cebinizde yahut el çantanızda taşıyın, bari zararı minimize edelim.
Misal, ben araç sürerken üzerimde bulundurmam. Hareket halinde (yürüyor dahi olsam) konuşmamaya çalışırım, araçta annemin telefonunu da çantasından çıkarmasını isterim mesela. Kafam çok dolu, ancak bu kadar yazabildim. Sevgiler.
Yurtdışından Samsung getirebilecek arkadaşlar iletişime geçerlerse çok sevinirim.