Evet arkadaşlar. Bu yazımızda bir bloger ın verdiği açıklamaları doğrultusunda adsense tr ilişkisini konu edineceğiz.
----------------------------------------------------------
Hepimiz adsensenin tr oranlarının düşüklüğünden şikayetçiyiz. Bu düşüş devam edecek bunu bilmelisiniz. Bunda önemli etkenlerden biri de youtube açgözlülüğüdür. Uygulanan hileleri hepimiz biliyoruz.
-------------------------------------
Tedbir konusuna gelecek olursak:
Çin ve Hindistan'dan sonra en fazla adsense hilesinin uygulandığı ülke 3. lüğü paylaştığımız Rusya ile TR olmuş. Böyle devam etmesi durumunda ağır tedbirler uygulanması gündemde tutuluyormuş. Adwords yayıncılarının haklarını korumak ve kar marjını arttırmak için buna mecbur olduklarını beyan ediyorlarmış.
--------------------------------------
Buraya kadar olanı herkes zaten biliyor. Özellikle bilinçsiz seo uygulamaları ve hit alma programlarının yanı sıra hacklink oranlarında 2012 de büyük artış olması sebebiyle google pazardaki payını rakiplerine kaptırmamak adına bu tedbirleri gerekirse acımasız bir şekilde uygulayacaktır.
Ayrıca bazı yayıncı siteleri kara listeye alınmasından sonra bu listedeki sitelerle backlink veya hacklink alışverişi olan yani admin dayanışmasını bitirmeye yönelik tedbirler de gelecekmiş. Doğal seyrine bırakılmayan sitelerin dalgalanması devam edecek ve pr üzerinden kimsenin para kazanmasına müsade edilmeyecekmiş. herşeyden önemlisi google uygulanan hilelerden ve konuşulanlardan haberdarmış.bunun için özel bir webmaster ajan sistemi kurmuş.
----------------------------------
Adamın makalesinden google translate ile bu kadar çevirebildim anlamlı yapabildim.
konuyu özetledim yani. lafı fazla uzatmaya gerek yok.
millet böyle devam ederse google ne yapsın. o da kendini düşünecek tabi.