Forumda benzer konular vardır fakat google algorıtması dinamik bir yapıya sahip olduğu için sürekli değişikliklere uğruyor buda mevcut olan konuları gerçersiz kılıyor(belli bir kısmını) bu konuda herkes bildiklerini güncel bir şekilde paylaşırsa yeni site açan arkadaşlar daha önceki hatalara düşmeden emeklerının karşılığını alabilirler....
Herkes birşeyler paylaşırsa faydalı olur diye düşünüyorum özellikle tecrübeli arkdaşlarımız
sıfırdan açılan bır site için ilk olarak hangi çalışçaları yapmalıyız yani örneğin hızlı index alabilmek için back link mi çalışmalıyız yoksa beklemelıyız mı?
buna benzer konularda önerilerinizi bekliyoruz.
not:benim daha önce yaptıgım bır hata diyelım
siteyi kurdum içeriği girdim sonra anında index alması için bir kaç arkdaşla çalıştım onlar birtakım ping ekletılerı ve de sosyal imleme çalışmaları yaptılar sonra 1. ay içinde hitim 10 k lara çıktı anında index almalar vs. akat 2.ayın sonun ayakın site yok oldu 1 kalara ındı 8-9 ay da geçse bir çok farklı tanıım vs çalısmaları da yapsam çıkaramadım artık üstlere konu aramalarında dahi çıkmıyordu.
arkadaşlarımızdan gelen öneleriler
Ben yeni açtığım siteler için ilk 3 ay özgün içerik giriyorum ve içeriklerimi sosyal medya hesaplarına bağlıyorum. (twitter, friendfeed ve delicious) Yeni siteler için de en iyisi budur bence...
Sitenin kategorisine göre günlük özgün içerik gir(herkes aynı şeyi söylüyor dimi

Kaliteli sitelerden 2-3 günde 1 tanıtım yazısı al(1 aydan sonra) özgün yaz veya yazdır.6 ay önce açtığım site sadece bu şekilde zor bir kelimede ilk sayfaya geldi.İlk ay link satın alma 2. ve 3. aylarda 1 er 2 şer al, ilk ay imleme dahil hiç birşey yapma içerik girmekten başka. 2. 3. aylarda sadece kaliteli mümkünse Türkçe imleme sistemlerine program ile değil manuel olarak imleme yap ama toplu olark değil ve aynı anda değil, sitenin face,twitter ve google+ sayfaları kesin olacaktır, 1. aydan sonra twitter,face,g+ sayfalarına üye kas Türk ve gerçek kullanıcılar olsun mesela ilk aşamada 250 şer kişi. tabiki içeriklerini orada da paylaşıcaksın, twitter da paylaştıklarını retweet yaptır(az sayıda)
bu söylediklerim çok işini görecek ama ilk 3 ay hiç seo programı kullanmamanı öneririm.
Çok zor bir anahtar kelimen yoksa bu yazılanlar 3 ay olmadan seni 1. olmasada 2. sayfaya getirebilir.
Uygulayıp olumlu sonuç aldığım şekilde yazdım.
SEO, içerikle ve iç optimizasyonla başlar. Dış optimizasyon diye tabir ettiğimiz backlink vs. işlemler daha sonra gelir ki yeni siteler öncelikle baştan sonra iç optimizasyona kavuşturulmalı, ardından da benzersiz (özgün) içerikler SEO'lu bir şekilde girilerek sitenin Google gözündeki kalitesi güçlendirildikten 1-2 ay kadar sonra diğer dış optimize çalışmalarına geçilmeli.
Daha fazla ayrıntıya maalesef ki özel tekniklerime girdiği için değinemiyorum.
İlk index aldıktan sonra direk en güçlü siteden 1 tane backlink alırım.(Eş değer siteden) Sosyal ağları ayarlarım. (facebook, twitter ...) İçerik girerim düzenli olarak hergün 1 tane veya 2-3 tane. 1 ay böyle devam ederim. Tabi sağa sola ufak tefek link eklemeleri oluyor mesela site tanıtımı gibi olaylarda onları saymıyorum.
2. ay ise kelimem ile ilgili 3 yine çok güçlü siteden link alırım. İçerik girmeye devam.
3. ay 3 tane daha çok güçlü siteden link ve 10 tane kaliteli sitelerden tanıtım yazısı. İçerik girmeye devam.
4-5-6 bu aylarda ise alt kategorilere aynı işlemi uygularım. Ana domaine aldığım hiçbir linki kaldırtmam. Bu şekilde ilerlerim kısacası.
Sonuç-1:
http://metrica.yandex.com.tr/tops/si...er_id=18305362
Sonuç-2:
http://i.imgur.com/WuD2Fzb.png
...
Yeni siteler için backlink ya tavan yaptırır,ya batırır.O yüzden risklidir.
Stabil gördüğüm çalışmalar en az 6/7 sosyal ağda sürekli linkleri profillerde yayınlamaktır.
Sitelerde en az 2 bazen 4 e kadar sitemap kullanırım(xml,image,video,news).
En az 4 tane feed sitesine ilk saatten siteleri ekler ve sürekli güncellenmesini sağlarım.Diğer sitelerde feed yolu ile verilerin yayınlanmasını sağlarım.(Feedburner,freinfeed,aggreator kullanan siteler ve bloglar)
İçerik haber-makale türü ise google newsi takip eder haberler çıkar çıkmaz ben de sitede yayınlamaya çalışırım.
Bu çalışmalardan sonra site belli bir hız kazanır.Yeter ki siz tepeden kartopunu yuvarlayın o çoğalarak yoluna devam eder.
Bunlar sihirli yöntemler değildir.Ve kimilerinin sihirden anladığından çok daha fazla faydasını görürsünüz.
Bu çalışmaların hiçbirinde google kurallarına aykırı bir durum da olmadığından rahatça yolunuza devam edebilirsiniz.