Merhabalar,

Bugün telefonuna mesaj attım dışarı gel diye. 12 gün sonra ilk defa gördüm bugün yanıma geldi. Özlemiştim ama belli etmedim başta yüzüme baktı bana gülümsüyordu, ben hiç ciddiyetimi bozmadım. Gel dedim oturduk konuşmaya başladım.

- Ne yapıyorsun? Seni en son gördüğüm günün üzerinden 12 gün geçti. Neden kaçıyorsun? Bak, sen Mustafa'ya, diğerlerine bakma. Mustafa'nın babası (amcam) gözlerimin önünde akciğer kanserinden acı çeke çeke öldü dedim. 2 yıl sonra dayımın gırtlağını aldılar, aylarca konuşamadan öldü. 2 gün önce sizin kapıda gördüğüm bir adam vardı sigara yüzünden iki bacağını da kaybetmiş dedim. Hala sigara içmeye devam ediyordu. Onun da sonu muhtemelen diğerleri gibi olacak az çok tahmin edebilirsin dedim. Sen de böyle olmak, acı çekmek ister misin dedim? "Cık" yaptı. Ben ister miyim sence? deidm, yine "cık" yaptı. Bu sırada tam olarak yüzüne bakmıyordum fakat elleriyle arada yüzünü kapatıp sanırım gözlerini siliyordu. Neden içiyorsun? dedim. Okulda başladım dedi. Arkadaş ortamı yüzünden başlamış. Peki içince mutlu ediyor mu, zevk alıyor musun, her şeyi unutuyor musun? dedim. "Hayır" dedi. Öyleyse söyle benim de unutmam gereken çok şey var, mutlu olmak benim de hakkım, ben de başlayayım mı, ister misin? dedim. Yine "hayır" dedi. Sürekli kısa cevaplar veriyordu ya da cevap vermeden üzgün bir şekilde beni dinliyordu. Adamakıllı doğru söyle dedim, bir daha içecek misin? İçmeyeceğini söyledi. Biraz sustum sonra ona baktım, o da bana baktı. Gel *** buraya dedim sarıldım uzun uzun. Ben sarılırken hüngür hüngür ağlamaya başladı. Ağlama bitanem dedim, öptüm yanaklarından tekrar sarıldık. Peçete çıkarttım verdim, sildi gözyaşlarını. Sonra gel sana bir çiğköfte ısmarlayayım dedim, gittik biraz da orada konuştuk havadan sudan O an cidden çok duygusal geçti bir kez daha içimden iyi ki senin gibi bir "kardeşim" var dedim sevgim bir kat daha arttı. Ama inşallah bu kez verdiği sözü tutabilir. Arkadaş ortamı da sert bir şekilde tembihleyeceğim uzak tutsunlar. İnşallah konuşmam bir işe yarar. Konuya mesaj yazan herkese teşekkürlerimi sunarım.