Bak sana ben de kisa bi fikir soyliyim.
uzun uzun hikayemi anlatirdim da, cok uzun surer o yuzden "ogrenme noktalarindan" belirli kisimlari paylasayim. su google denen hergun kufur ettigimizsey varya 3-5 kurus odemedi diye, heh iste onun sayesinde ben 20 yasimdan beri sadece googleda arastirarak, ingilizce ve almanca ogrendim (ki su an ikisi de anadilim gibi), solidworksvideo sitesinden videolari izleyerek solidworks cizimi ogrendim, 20 yasinda "websitesi nasil yapilir" diye googlea yazdigim gunu hic unutmuyorum, ucretsiz seminerler buldum gittim sertifikalar aldim, firmalara gittim parasiz pulsuz dedim bana yeterki isi ogretin yeterki o tozu topragi soluyayim dedim, o google varya o google, google oldugu surece insanin kimseye soru sormaya ihtiyaci yok. hayatinda bir "google" olan bir kisinin, "ben ogrenemiyorum" demeye hakki yok diye dusunuyorum. Su an da ispanyolca ogrenmeye basladim, ufak ufak gidiyor Allah kerim. bir isim oldugunda cinde ucuza yaptirabiliyorum, hatta kendim gidip hurdaliktan makina parcalari toplayip, kursun kalemle cizim yapan bir printer yaptim isimi goruyor en azindan. (su an 26 yasimdayim, afedersin *** temizleyerek, bebek bakmaktan tut, sagda solda gunu birlik esya tasimaya ve bunu gibi bir suru seyi yaparak Berlin teknik universitesinde makine muh. okuyorum)
Ufak ufak arastirdim, fortran ogrendim. baktim fortran ogreniyorum dedim php vb. nasil acaba, gordum ki mantigi ayni. sifirdan yazabiliyor muyum hayir. ama goster bana kodu , ne ise yarar ne yapar, nerdedir sana css,html,php vb. herseyi anlatayim. Sonra baktim wordpress diye bisey var, dedim niye site acip biseyler yazmiyim, makale filan oyle degistir boyle degistir, oldu olmadi yok seosuydu yok bilmem ne, oturdu rayina gidiyor. Sonra baktim fortrandan robot programlamaya gecebilirim (G-kodlari) dedim robot olsa ufaktan is yapilmaz mi? baktim robotshop sitesinden robot kollari var, 150-200$ biriktidim 3-5 ayda. gittim bi robot kolu aldim sistem oalrak 200$ falan. ucretsiz programini indirdim denemeler yaptim, ufak ufak isler aliyorum, programini yaziyorum, ornegin vida slkma gibi, yada delik delme tekrarlanan isler, robot ile yapiyorum o calisiyor 1kurus 1 kurus damliyor.
baktim uc bes bisey geliyor, dedim biriktireyim, arada bir bende 3-5 euro attim, bi baktim ucak bileti ucuz olanlardan alip ailemin yanina turkiyeye donebiliyorum. (Bu arada tum ailesi turkiyede olup, almanyada 26 yasinda olup, cebinde 2-3 euro ile okula giden nadirinsanlardan heralde biriyim, cunku kimde gorsem dokunmatik telefonlar, ipadler falan)
kisa keseyim, ogrenemiyorum yok, yeterki ogrenmek iste. Ne mi lazim, internet + google. baska hicbirseye ihtiyacin yok, yeterki iste. iste o yuzden yazdikalrin sacma...