Hocam oncelikle telefondan yaziyorum yazim hatalari icin kusura bakmayin basimdan gecen olayi yazmak istedim.

Bundan 2 yil once yardim dagitmak icin evler belirledik ve bismillah diyip basladik dagitmaya. Bi eve gittik, ev yikik dokuk, ev demeye bin sahit. Catisinin yarisi yok. 3 cocuk cocuklarin giysisi yirtik kirli. Annede ayni sekilde. Bu duruma sadece gida yardimi yaparak oyle gidemedik. Daha sonra Kiyafet vs de goturduk yanindada nakit para herhangi ihtiyaclarina karsilik. Ve donuste dikkatimi cekti evin kucuk oglu biz giderken bisikletle hizli hizli uzakta bizi izleyen duzgun ve şık giyimli birinin yanina gitti bende sasirdim durduk tekrar kimdir nedir arastirdik. Ve isin asli ortaya cikti. Bakkalin ve komsularin dedigine gore o kisi babalari, ailesini bu sekilde kullanarak milletten para topluyor, yiyecek topluyor. Hatta bakkalin dedigine gore bazi yardim malzemelerini bakkala satmaya kalkismislar. Yani sadece goz boyamaymis....

Yaziklar olsun diyip ayrildik ordan. Tabiki herkes boyledir denilmez. Fakat benim gorusum madem boyle bisey yapti adam bence cezasini cekmeli. Ve bence, bu isi kafaya koymus ilk kez yapmis biri falan degil. Cunku sizi bekliyor ve bi oyunla dikkatinizi dagitip yumrugu atiyor. Butur seyleri herkes yapamaz. İnsan ne kadar ac olursa olun yapamaz. Bir hirsiz yapar, bu islerde ustalasmis biri yapar.
Ortadaki para belki 400TL sorun olmayabilir fakat ilk kez yapmis olsada cezasini cekmeli. Harama el uzatti ise bunun sonuclarini gorup birdaha yapmamali.
Zor bir karar Allah yardimciniz olsun.