Anlattığınız olayın gerçekten yaşandığını düşünerek yazıyorum ;

Sanırım kimse söylememiş ama ben söyleyeyim. Sizin şikayetçi olmanız veya olmamanız pek birşeyi değiştirmez. Olay adli mercilere taşındıysa daha kurtuluşu yok. Gasp suçu mağdur şikayetçi olmasa bile kamu davası olarak devam eder.

Ayrıca konu hakkındaki düşünceme gelince, yaklaşık 1 yıl önce by pass ameliyatı olan 50 yaşlarında bir komşumuz var. Üniversite'de okuyan bir de çocuğu var bildiğim kadarı ile. Bu adam, ameliyat sonrası bir kaç ay istirahat ettikten sonra, sokaklarda kağıt toplamaya başladı. Daha önce petrolde çalışıyordu. Demekki bu tarz bir iş bulamadı.

Elinde iki tekerlekli büyük bir araba ile gece gündüz demeden kağıt toplayarak evine ekmek götürmeye çalışıyor. 3-4 gün önce gece saat 1.00 gibi eve gelirken o adamı kağıt toplarken gördüm. Bu adam sağlığı bile tam elverişli değilken bu şekilde çalışıyorsa, kimsenin kimseye yumruk atarak cebinden parasını almaya hakkı yok demektir.

Biraz uzun oldu ama olay gayet basit.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Bazı arkadaşlar şikayetçi olma, helal et, sende kalan 300'ü de adama ver, para toplayalım gibi şeyler yazmış. Adama iş bul filan yazanlar var. Kardeşim siz neyin peşindesiniz ya? Dingilin biri gelsin adama yumruk atsın, cüzdanını, parasını alsın, şikayetçi olmayın. Hadi şikayetçi olmadınız, cebinizde kalan parayıda adama verin.

Zaten bizim millet ne çekiyorsa bu vicdan muhasebesi işlerini iyilik meleklerine yaptırdığı için çekiyor.