delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ana kart adı üstünde bütün işlemleri yapan kasanın (iki kapak ve ekranın) çevrelediği bir parçadır. İşlemci ram rom hepsini üzerinde barındırır. Ekrana görüntü gitmesini sağlar vs. (bilgisayardaki ana kart gibi).

Servis eğer garantiden değiştirecekse telefonun içini açıyor, telefon açılırken garanti etiketleri (samsung da nerede olduğunu bilmiyorum) yeniden vidaların üzerine yerleştirilir. Etiketler genelde özel kağıttan yapılır teknik servis özel yaptırır onlardan o yüzden taklit etmek zordur. Dediğim gibi garantiden değiştirecekse telefona zarar vermeden içini açacaklar, ana kartı yenisiyle değiştirecekler ve aynı telefonu size teslim edecekler. İçi açılmış muhabbeti de garanti etiketlerinin tekrar takılmasıyla ve elinizdeki teknik servis formuyla ortadan kalkmış olacak.

Şunlara dikkat edin bence;
- Telefonu alırken çok dikkatli inceleyin teslim ederken de teslim fişine mutlaka çizik yoktur ve kırılma hafif ezilme yoktur gibisinden yazı yazdırın teslim alırken de incelemezseniz ilerde sorun yaşarsınız.
- İçerisindeki bütün bilgileri yedek almaya çalışın, sim kart bırakmayın, hafıza kartı bırakmayın.
- Kutusu ve full herşeyi ile birlikte götürün hatta faturasını bile servise verin.
- 15 gün serviste kalırsa yeni bir muadil ürün telefon vermeleri gerekmektedir, 30 iş günü sonrasında ise telefonun değişmesi vacip olur
- full kutu yoksa değiştiremeyiz muhabbetlerini geçsinler, sadece size teslim ettiğim ürünü değiştirin gerisini istemiyorum deyin bakın nasıl değiştireceklerdir (tabi değişim olursa)
- Eski imei numarasını mutlaka ama mutlaka teknik servis formuna yazdırın.

aklıma gelenler bunlar eğer başka birşey gelirse aklıma yardımcı olurum.

İsmini vermeyeyim büyük bir firmanın pda teknik servis bölümündeydim. sayısız müşteriyle diyaloğum oldu oradan biliyorum.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Ürün 2 yıl sanayi bakanlığı onaylı dedikleri garantili cihazlardan. Cihazı elimizle teslim ettik ve cihazın altında 2 çizik var ( metal paralardan kaynaklanan ) bunu teslim fişine yazdılar zaten. Bugün 14. iş günü dolacak muadil bir cihaz istemedik arkadaşımda yedek cihaz var zaten.

Kutu hâla arkadaşımda onun üzerinde eski imei vs yazıyor zaten. Firmayı 2 günde bir arıyoruz değişimini rica ettik ama pek yanaşmadılar.

Ürünü elden teslim almayacağız biraz uzak kalıyor kargo ile gelecek geldiğinde video çekerek açmayı düşünüyoruz.

...