Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burdaki semantic mantıgına bakarsak yazılanlardan örneğin türkçe evden eve nakliyat sitesi yabancı hiç alakası olmayan sitelerden hacklink alırsa hiç etki yapmaz.Aksine zarar görür.Ama gel gelelim işin normal haline adamlar takır takır basıyor linkleri çıkıyorlar.

önemli olan semantic kelimeleri kullanmak değil kullanıcı memnuniyetini sağlamak.Bir makalede illa Motor anlatılacaksa "Buji, egzoz, eksoz, turbo, silindir, radyatör" geçicek diye bir şey yok.

Senin hit topluyan ziyaretcilerin sevdiği bir site varsa istersen motor konusunda 14 şubarttan bahset

kalite kalite diyorum başkada bir şey demiyorum.
Arkadaşlar, özgün içerik, kaliteli içerik deyip duruyorsunuz. Sakın birisi Orhan Pamuk'a web dünyasından bahsetmesin. Nobel ödüllü yazar, Mazallah hepimizin tozunu atar.

Kinaye yapıyorum elbette ama, işin aslı şu ki, google malesef, içeriğin kalitesinden anlamıyor (sadece kaliteyi tespit etmeye çalışıyor). Dolayısı ile, uğraştığınız konuda, LSI kelimelerinizle zenginleştirilmiş, hedef kelimelerinizle yoğrulmuş cümleler topluluğu kullansanızda, link edinimini usulüne uygun ve rakiplerinizden daha fazla yaptığınız sürece, site içerinde de iç seo kurallarına uyduğunuz müddetçe sizi birinci sıradan kimse inderemez (mi acaba?=).

Neden parantez içerinde bir soru bıraktım? Bıraktım zira indirebilir. Şöyleki, bu berbat içeriğinizi biri gider google'a şikayet eder. Google da da birinin bu şikayet dikkatini çekip şikayet edilen siteye bakacağı tutar. Ve sizi alır manuel filtreye sokar. Ancak bu şekilde yakalanmadıkça, önünüz açık demektir.

Peki kardeşim hiç mi içeriğin bir önemi yok? Yukarıda ki bakış açısından incelediğinizde malesef yok amaaaa, iş burada bitmediği için içerikte çok önemli. Siz engin seo tecrübenizi konuşturdunuz, iddialı bir kelimede birinci sıraya çıktınız. Trafik sitenize akıyor. Ama ne olduğu bile anlaşılmayan, kullanıcıya hiç bir şey vermeyen içeriğiniz karşınızda insanlar geri tuşuna basıp sitenizden kaçıyorlar. Kısacası sitenizde geçirilen vakit bir veya iki saniye.

Bu kullanıcı tepkisi karşısında google un uyanması uzun sürmez. Zira birinci sayfa sonuçlarında bulunan sitelerde kalma süresi diyelim ortalama 25 saniye, birinci sırada bulunan sizin sitenizde kalma süresi bir saniye. Kısa bir sürede bu süre kısalığı yerinizden inmenize neden olacaktır.

Organik hit programı kullanmak ne sağlar? başlıklı makalemde, organik hit kullanımını yerden yere vurdum. Bunun ana nedeni, olayın etik açısından ziyade, ne kullandığını bilmeyen insanların sitelerine feci zararlar verebilme ihtimali idi. Diyelim organik hit kullanıyorsunuz. Hedefiniz sitenizi ilk sayfaya hem de ilk sıralara taşımak. Bunun içinde organik hit satın alıyorsunuz. Google gözünde, insanlar sitenize arama motoru üzerinden geliyor ve bir süre sitede vakit harcıyor. Her şey güzel, sonuçta alırsınız. Zira mevcut algoritmada bunlar işe yarıyor. Ama büyük bir tehlike var.

1. Uğraştığınız kelimede ilk sayfa sitelerinde ortalama geçirilen zamanı bilmiyorsunuz (kastım google 'un elindeki ortalama süre)
2. Birinci sayfada her sırada yer alan sitelere google aramalarından giren ortalama insan sayısını bilmiyorsunuz.

Organik hit kullandığınızda, google'un elindeki ortalamaların altında veya üstünde (göze batacak değerlerde) trafik fazlası veya azlığı ve geçirilen süre fazlalığı veya azlığı yaşıyorsunuz.

Aynı olay çöp içerikle birinci sıraya yerleşildiğinde de meydana geliyor.

Bu nokta da, içeriğin önemine, ziyaretçiye sayfada sağlanacak katma değerin ne kadar önemli olduğu konusuna geliyoruz. Zira, seo ile trafiği sitenize taşıdıktan sonra, o trafiğin sitede kalmasını ve tekrar geri dönmesini içeriğinizin kalitesi belirliyor.

Ama sanıldığı gibi tek başına içeriğin kalitesinin ve/veya sunuş şeklinin hiç bir önemi yok.

Son olarak yabancı linklerin işe yarama nedenine. Eğer bu linklerde anchor text olarak, kelimeniz veya lsi kelimeler kullanırsanız, mükemmel sonuç aldığınızı göreceksiniz( bunu yüzlerce kere hatta binin üzerinde denemiş biri olarak söylüyorum). Her zaman dediğim gibi, bir link'in google gözünde, dini, dili, imanı yoktur. Link linktir.