tabuhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanında Alkadraz'ın bir konusu için yaptığım yorumda "SEO bir araba ise, sen araba motorunun çalışma mekanizmasından bahsediyorsun. Burada o konuya ilgi duyan insan sayısı çok az..." diye sitemkar bir yaklaşımda bulunmuştum. Nitekim gerçekten de öyleydi. Ancak şuan görünüyor ki, forumda bu konularda ciddi bir bilinç atlaması oluşmuş.

İşin matematiğini kavramış ustaların yorumlarından sonra benimde konuya naçizane bir örneklendirme ile katkım olsun istiyorum:

Çalışma yapmak istediğimiz kelime grubu "Öksürük Nedenleri" veya "Öksürük Nedir" tarzında öksürük aramasının türevlerinden biri olsun. Şimdi bu kelime grubunda kendimize semantik seo açısından hanemize +1 puan katabilecek bir makale çalışması yapmak istediğimizi varsayarsak, izlememiz gereken ilk yol bu konu hakkındaki olmazsa olmaz denilecek kelime ve kelime gruplarını bulup, makale içerisinde etkili bir biçimde kullanmaktır.

Bunun içinde isterseniz tanıdık bir doktordan detaylı bilgi alın ya da halihazırda webte bulunan internet sayfalarını birbiri ile karşılaştırıp kendi kelime listenizi oluşturun. Ben bunun yerine size Google Trends'in alt kategori özelliğini kullanmanızı önereceğim.
Benim de bir süredir kullanmaya çalıştığım ve olumlu sonuçlar aldığım bir yöntem. Verdiğin güzel örnek için teşekkürler.

EDIT:
Verdiğin "Google'ın bize yüksek kaliteli bir website oluşturma metriklerini paylaştığı maddelerin (Yazı için tıklayın) ikincisinde..." bu makaleyi türkçeye çevirecek bir arkadaşın bu konuya inanılmaz katkı sağlayacağını düşünüyorum. İngilizcesi ana dil düzeyinde olan bir arkadaşın çok vaktini almayacaksa bu makaleyi Türkçe'ye çevirmesi çok yararlı olur.

Şimdiden teşekkürler.