Google derki:
Alıntı
Google, site başlıklarını ve açıklamaları (ya da "pasajları") tümüyle otomatik olarak oluşturur ve hem sayfanın içeriğini, hem de o sayfa için web’de görünen referansları göz önünde bulundurur.
Hatta şunuda beyan etmiş.
Alıntı
Tek tek sitelerin başlıklarını veya pasajlarını el ile değiştiremesek de sitelerin mümkün olduğunca alakalı olmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.
Alıntı
Sitenizdeki her sayfanın (title etiketleri içerisinde yer alan) faydalı ve açıklayıcı birer sayfa başlığına sahip olduğundan emin olun. Başlık etiketi eksikse veya birbirinden farklı birçok sayfa için aynı başlık etiketi kullanılıyorsa, Google, sayfada bulduğumuz başka bir metni kullanabilir.
Çözüm title ve desc.. tekrar eden kelimeler minimum seviyeye indirilir titlelerin ve desc. yapısına farklı kelimeler eklenir bu sayede mantıksal tutarlılık sağlanmış olur. Değişimden uzunca bir süre sonra düzelme gelmezse aynı işlem tüm site içinde yapılır. Kelime ağırlıkları dengelenir v.s. Yine düzelmezse "anchor text spammer" teşhisi konulur. Bunuda backlink çeşitliği ve anahtar kelime çeşitliği ile giderilmesi gerekir.
Bu duruma maruz kalan siteler risk teşkil etmektedir. Google bu tarz siteleri şu şekilde tanımlamaktadır.
Alıntı
Kullanıcılara URL’nin içeriği hakkında net bir fikir verdiği için çoğunlukla sayfaların meta açıklamalarını (varsa) görüntülemeyi tercih ederiz. Böylece kullanıcılar iyi sonuçlara daha hızlı bir şekilde ulaşır ve ziyaretçileri rahatsız eden ve web trafiği ölçümlerini şişiren tıklama ve geriye dönük izleme davranışları azalır.
Ve sitenin toplam puanı düştükçe ceza yemeye git gide yaklaşıyor demektir.Bu tarz siteleri ben uzun bir ipte yürüyen cambaz gibi görüyorum. Her an herşey olabilir

Veya köprüyüde geçebilir.
Tabi dmoz yüzünden title değişimi olanlar bu konuya dahil değildir.
Dmoz title değişimi için şu metayı sayfanıza eklemeniz yeterlidir.
Alıntı
<meta name="robots" content="NOODP">
Forumdan birkaç arkadaşın sitesini düzeltmiştim yukardaki yöntemle bire bir aynı yaptığım işlem. Aradan 1 sene geçmiş düzelen sitelerin hepsi filtrede şuan

Yani anektodumda haklıymışım. Yukarıdaki konuyu 14-01-2012 tarihte forumda konu olarak paylaşmıştım. db silinmesinden dolayı tarih olmuştu. Sizin konunuzda paylaşmak kısmetmiş demekki. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.