elektroniğin pratiği olmadan öğrenilmeyeceğini düşünüyorum. bilgisayar yazılımı çok farklı bir şey, elektronik farklı bir şey. ikisini aynı kefeye koyamazsın öğretim yöntemlerinde bile. yani en fazla teorik olarak bilirsin, transistör nedir dediğimde akım yükselten bir eleman diyebilrisin ama bunun pratikte hiç uygulamasını yapamazsın.. IC akımını hesaplarsın ama gerçekte bu akımı kullanacak sistemi çalıştıramazsın..

o yüzden elektronik kursu almanı tavsiye ederim, var mıdır bilmiyorum. kitap ile işin teorisin öğrenirsin.pratiğini de biri olmadan yapabileceğini sanmıyorum. biz temel olarak elektrikten başladık sonra elektroniğe geçtik ve elektronik dediğimiz şeyde devasa bir kodu. temel elektronik, logic devre elektroniği, endüstriyel elektronik, .... diye gider. pic için bu yazdıklarımı bilmen gerekecek eğer kendi başına bir şeyler yapacaksan. yoksa hazır devreler için basit düzeyde elektronik bilgisi yetebilir ama emin değilim onun için de.. bu şekilde başlayan hiç elektronikçi görmedim. hobi ile uğraşanlar var ama onların yaptığı şey hazır modülleri birleştirmek, başka bi şey değil

neyse kitap tavsiyesi olarak bilmiyorum hangisi iyidir.. bizim lisede kullandığımız temel elektronik kitabı

http://www.idefix.com/kitap/temel-el...BSLE6E7MTUV1JO

buydu. elektroniği öğrenmeden pic yazılımına daha doğrusu devre sistemine geçmeni tavsiye etmem. çünkü en basit pic devresi bile direnç ve led içeriyor. hadi direnç neyse de ledin çalışma mantığını bilmek gerek, bir sonraki aşama 7 segmentli displayler, bunun ortak anot katotu var bunları pic kitapları detaylı anlataz, anlatsa bile pratikte çözebileceğin şeyler değil.

normalde insanların heveslerini kırmamaya özen gösteriyorum. benim üstüne parmak basmak istediğim nokta teorik ile pratiğin uygulanabilik açısından farklı olması. kitaptan okuduğun şeyi birisi olmadan uygulayamazsın. diyot tek yönlü akım geçirir demek ile diyotun çalışma prensinini bilmek farklı birşey, onu devrende led olarak (led diyot) kullanmak farklı bir şey ya da doğrultmaç olarak..

bunlar şahsi görüşlerim tabi. pratikle eğitim gördüğüm için böyle düşünüyor olabilirm ama lisede bile elektronik mühendisi abilerimizden çok daha fazla şey bilirdik çünkü onlar da pratik denilen bir kavram yoktu.

diyeceklerim bunlar.. kolay gelsin