@zagor75
SEO isinde eskisi kadar para yok, eskisi gibi olceklenemiyor, onun icin seo konusunda uzun zamandan beri pek bisey yapmiyorum. 3-3.5 yil once google seoyu bitirecek diye bi yazim vardi blogta. Gooogle benim anladigim klasik anlamdaki seoyu bitireli bayagi oldu. Su anda seo isi otomatiklestirilemiyor, daha cok manuele dondu, bunun icin para kazanmasi zor. Kucuk esnaf icin seo isi bitti bence, buyukler icinde en fazla 3 yili var. Neyse konuyu uzatmayayim, onceden semantic icin ne yaptigimi soyleyeyim.
Bir makalenin hangi kelimelerde siralandigini buluyordum. (semrush ve search terms tagging pllugini ile). Sonra bu kelimeleri ve buna benzer kelimeleri makalenin icine yerlestiriyordum. En sonundada backlinklerin anchorini bu kelimeler ile yapiyordum... Mesela bu sayfa "semantik nedir" kelimesinde 9. sirada diyelim. Yazinin icine semantik nedir diye bisey ekliyordum, etrafina alakali birkac cumle, sonra "semantik nedir" kelimesi ile backlink aliyorum, birkac gun sonra 9. siradan kaybolur, 2-3 hafta sonra ilk sirada geri geliyordu. Bazende backlinkleri "semantik web nedir", semantik ne demek gibi benzer kelimeler ile aliyordum. Piyasada LSI keywordlari bulmak icin araclar dolu, aryrica wordneti falan kullanip isi otomatiklestirebilirsiniz.
Benim gorusum SEO ve semantik isiyle zaman kaybetme. Nasilsa programlama biliyorsun, mobile application gelistirme isine bak. TRde seo olayi sakat, herkes bu isin uzmaniyim diye takiliyor, onune gelen site yapabilir, ama onune gelen telefonlar icin yazilim gelistiremez. Memleket insaninda zaman cok, zamaninin degeri yok, onun icin saatlerce seo kasar, kas gucuyle senin siteyi gecer. SEO artik olceklenebilir degil, eger domain otoritesi yuksek bir siten yoksa bu adamlarla rekabet edemezsin. Google eskisi gibi degil, yaptigin degisikliklerin sonucunu 1 hafta icinde degil, 2-3 ay sonra gosteriyor. Dolayisiyla klasik yontemlerle is yapman gerekiyor, onunda getirisi dusuk. Uzun lafin kisasi kafayi calistirip, az calisarak rekabet edemezsin. Bosver seo, semantik isini, sen mobile application isine bak. Bu saatten sonra Google'a guvenip, is yapilmaz. Illa site yapip para kazanacagim diyorsan, siteyi facebook (ve/veya pinterest) ile entegre hale getir, facebook uzerinden ziyaretci cekmeye bak, bigblogtraffic.com sitesindeki eleman facebook'u iyi kullaniyor, orada ne yaptigini anlatmis, case studyleri inceleyin. Google isi sakat.