zagor75 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Seo'nun önemli konularından biri olan Latent Semantic Indexing ve Semantic makale yazma konusunda bu başlık altında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak isterim. Özellikle Siyah Şapkalı, Nelph, Latent, Aslanbash... gibi büyük ustaların katılımları ve tavsiyeleri ile konunun Türkye'de seo ile ilgilenen, bu konuda kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar için oldukça faydalı olacağını düşünmekteyim. Katılımda bulunacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Başlangıç olarak Semantic; arama motorlarının, bir sayfadaki makale ile aranan kelime arasındaki ilişkiyi saptamakta kullandığı bir teknik diyebiliriz sanırım...

Yazında seo ların ustalarından bahsetmişsin, gerçi beni yazmayı unutmuşsun (megolamanlık yapmıyorum sadece latife ettim). Bu arkadaşları tanıyan birisi, yazını okumayıp gözü orada zikreden isimlere takılsa, senin SEO ile ilgili bir konudan bahsettiğini anlayacaktır.

Kısacası google'un bahsi amaçlanan arama teriminin içinde geçmediği ama bu terimle doğrudan alakalı terimlerle ilişki kurmasına LSI diyoruz.