Ben kendi fikrimi kısaca anlatayım. Kimseyle tartışmaya da girmek istemiyorum. Zamanım olduğu için kısaca düşüncelerimi aktarayım. Özgünlük olayını çok da abartmaya gerek yok arkadaşlar. Özgünlük amaç değil sadece bir araç.

Ufak bir örnek vereyim:

Adamın senden istediği bilgi: Faruk eczanesine nasıl gidebilirim?
Sen dersen ki, Faruk eczanesi 1992'de açıldı, Osman Dalgıç'ın oğlu Hamdi açtı orayı ilk önce, hatta dayısından da borç harç toplaya toplaya zor açmışlar ilkin. Daha sonra ikinci üçüncü dükkanlarını da açtılar Eskişehir'e Ankara'ya.. Her dükkanında 30 adam çalışıyormuş, çok temiz para kazanıyorlar çok.. Eczane de az ileride Bilezikçi sokak var. Oradan gir sağdan ikinci dükkan.

Hayır. Adamın istediği bu değil. Evet aradığı bilgi içinde var, çok uzun ve özgün de bir makale. Ama adam bunu istemiyor sizden. Adam aradığı şeyi bir de sizin makalenizin içinde aramamalı. Geçen senelerde durum böyle değildi, özgün yazıp backlink basıyordun kral oluyordun. Artık ziyaretçiyi elinde tutmayı bilmen lazım. İçeriği öyle bir zincirlemeyle organize etmelisiniz ki, ziyaretçi siteden istese de çıkamasın.

Örneğin Faruk eczanesinin nerede olduğunu anlattın. Altına ilginizi çekebilir diye 3 başlık sırala:

Faruk eczanesini kim kurdu?
Faruk eczanesinin diğer şubeleri
Faruk eczanesine toplu taşımayla nasıl giderim?

Böylece ziyaretçiyi hiç sıkmadan sitende tutabilirsin. Bu da sana ekstra puan getirir. Bu tarz oyunlar yapılmalı. Wordpress gibi hazır sistemlerdeki kategorisel öneri sistemleri yerine artık bu işe daha ciddi zaman/dikkat ayrılmalı diye düşünüyorum.

Başlıkla bire bir alakası olmasa da konu buraya geldiği için bu şekilde yazdım. Herkese bol kazançlar.