digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kafandan sallıyorsun az zaman geçirilen site diye. Sen başka sitelerde insanların ne kadar zaman geçirdiğini nereden biliyorsun? O aramadan giren adam 20 saniye o sayfada kalıp sonra başka sayfalara geçip 20 dakika geçiriyordur.
Algoritma kategoriye göre değişiyor mu? Sektöre göre başka algoritma mı var. İster flash oyun olsun ister pc oyun olsun. Başkaları senin üzerindeyse bu onların herşeyi senden doğru yaptığını gösterir. 50 kelimelik spam sayfalarını arttırırlarsa ceza alırlar. Ceza almadan sınırları sonuna kadar zorlarlar. Sen de becerebilsen burada google'ı şikayet etmek yerine gider tüm arama kelimelerini kapatırdın. sanki ziyaretçilerine büyük fayda sağlayan büyük fark atan bir sitenin sahibisin. herkes aynı şeyi yapıyor kimisi 50 kelime ile kimisi 500 kelime ile. google kimseye daha uzun yazanı üste taşırım garantisi vermiyor.

Sen benim söylediklerimdeki mantığı anla ak yerine atarlanmaya devam ettikçe daha çok dert yanarsın google'dan... Algoritma budur, sen algoritmaya göre site yapacaksın, google senin keyfine göre algoritma yapmayacak...
Ya arkadaşım sen yazdıklarımı okumadan cevap yazıp duruyorsun, zamanı örnek olarak verdim sadece, büyük sitelerin yerinde gözüm yok şunu anla artık, burda bilgi alışverişi yapmayı düşünerek açtım konuyu sonu ne olur diye, saçmaladıkça saçmalıyorsun. yok atarlanma yok sende oyun yazdır yok sende büyü, yanımda olsan kavga edeceksin sanki benle inan şu yazdığın 2 mesaj hiç yaşını göstermiyor.
Konuyu açtığımdan oyun sektörüne yeni girdiğim imajımı çiziliyor anlamadım öyle birşeyde yazmadım zaten, herkes zor sektöre girmişsin diyor, oyun sektöründe en baba kelimelerde aylarca kafaya oynadığımızda oldu sıkıntı yok.Zaten asıl işim bu değil sadece ek olarak yapıyorum, şuan parasal sıkıntım olmasa yapılacakları az çok bizde biliyoruz.Konuyu bana bağlamaya gerek yok, ben sadece bu sektörün nasıl bir çıkmaza girdiğini anlatmak istedim.
hatırlıyorumda aylar önce bu forumda bir arkadaşın mesajını okumuştum yada başka yerde her neyse, zaman gelecek google da sadece eski ve büyük siteler sıralamada çıkacak yeni ve küçük olanlar hiç ilk sayfaları görmeyecek yada buna benzer birşeydi,şimdi ona hak verdim, hemen sen öyle san benim bir sitem var 3 aylık şu kelimede 1. sıradayım gibi muhabbetler yapmayalım yalnızca bu sektör için genelleme söyledim.
Son birşey daha optimizasyon kategorisini sürekli takip ederim her konuda aşırı bir konu dışı tartışma yaşanıyordu şimdi daha iyi anlıyorum burda konu açmanın zorluğunu.