Sizin dgn ve sorf gibi firmlardan haberiniz yok sanırım 1.2m tekil hit günün her saatinde değişik saldırı türleri aldım birkez bile kapanmadı.
Not: sorf'un sunucuları yurt dısında, dgn nin tr de
botnetin çözümü yoktur. sizin aldığınız saldırı datacenterın karşılayabileceği sınırlarda olduğu sürece korunursunuz. demek ki size yeterli saldırı gelmemiş. geçen ay godaddy'i kapattı adamlar...
seo konusunda botnet uzun dönem çok ilkel şekillerde kullanıldı. bazı zayıflama hapı gibi direk sıcak paraya dönen aramalarda profesyonel kullanımlarına da şahit oldum. botnet ile seoda yükselme sağlanabilir hatta rakipler sıralamadan düşürülebilir. ve hatta sadece seo değil adwords üzerinden de ciddi atak yapılabiliyor botnet ile. bazı kelimelerde seo yapanlar botnet ile rakipleri alt sayfaya düşürmekle kalmıyor reklam verilmesinin de önüne geçebiliyorlar.
bereket botnetçilerin çoğu yakalanma riski olmayan bu tarz hareketler yerine daha saldırgan yöntemlerin peşinden koşuyorlar. şimdilik orta zorluktaki kelimelerde pek botnet kullanımına rastlamadım daha pahalı olduğu için herhalde. zorlu aramalarda da direk paraya dönen satış sistemlerinde ya da affiliate sistemlerinde denk geldiğim oluyor. aslında sağlam bir botnetçinin yabancı aramalarda kendine seo yaparak aylık 40-50k $ üzeri kazabileceği kesin. kafası çalışanlar da kazanıyordur zaten )))