Bence yeteri kadar çalışmıyorsun. Ve iş sadece özgünlükte bitmiyor. Son bir kaç aydır bende oyun sektöründeyim ve rakiplerimin ne kadar büyük olduğunun gayet farkındayım. 2007 yılında iki aylık bir çalışma yaparak ve abartılı backlink bile almadan 2. sayfanın en tepesine kadar gelmiştim...

Şimdi ise halen ilk 500 sayfada bile yokum. Ama yılmak yok yola devam. Önce özgün içerik ve sonrasında yavaş yavaş backlinkleri alarak ilerlemeye devam etmeye çalışacağım... Rakiplerim elbetteki çok büyük firmalar olabilir ama sana sadece şunu söylüyeyim, iyi bir bütçen yok ise oyun pazarına girmeye kalkışman ve emek harcaman bile hata...

Şuanda oldukça kaliteli bir oyun sitesinden bahsedeyim sana sadece dün gece oturup araştırdım neredeyse adamın link almadığı oyun sitesi kalmamış diyebilirim... Ve dün gece oturup adamın link aldığı bütün sitelerin sahiplerine ulaştım, link satışlarını sordum fiyat aldım. Bu gün gelen mailleri görsen sende şaşırsın. Ortalama her siteye 3 aylık link için 50 Tl ödemek zorundayım. 10 tane siteden link alsam 500 tl eder. Yeter mi bu ? Yetmez tabiki... Adamların ne kadar para harcayıp 1. sayfada veya ilk üçe girdiklerini sen düşün... Ha verdikleri para gözlerine geliyormudur elbette gelmiyordur, çünkü en az on katını kazanıyorlardır...

Rekabetin çok fazla olduğu bir sektörden bahsediyoruz ve iyi bir bütçen yok ise evet bu şekilde siten devam edecek...

Bence ortada bir tekelleşme filan yok, sadece emeğin karşılığı var.