Şöyle açıklamak gerekirse.
Coca Cola markası Türkiyede Dondurma üretimine başlarsa, Yada Gıda sektöründe herhangi bir firmanın aynı ürününü çıkarırsa. Onun çıkarttığı ürün, yıllarca ün salmış bir çok markadan daha çok satılır.
Çünkü köklemiş altyapısı olan adı sanı duyulmuş bir firmaya müşteri yoğun ilgi gösterir.
Yeni çıkan bir film hakkında bilgi aradığınızda, kullanıcı olarak xxxfilmi.com keywordu dahi yayındaysa, Tecrübeli kullanıcı sinemalar.com veya beyazperde gibi bir sitenin filmle ilgili yeni girilmiş linkine hangi sırada olursa olsun tıklayıp girmektedir.
Oyun sektöründe de bunu düşünebiliriz. Bilindik oyun firmaları hangi etiketi kullanırsa kullansın ziyaretçi son sırada bile tıklıyorsa, Google algoritması onu en tepeye yavaş yavaş çıkarır.
Sözün özü şu.
Küçük firmaya düşen ise. Domain ne kadar keyword olursa olsun. Kullanıcıya en güzel içeriği verip. Siteye girdiğinde aradığını fazlasıyla verip, bir daha ki aynı aramada yine sizin siteye tıklamasını sağlatmaktır. Zirveye çıkmayı hak etmektir kısacası.
Açıklamalarınız için teşekkür ederim güzel örnek vermişsiniz ama tam konu ile alakalı değil çünkü kola, dondurma vs. bunlar ücretli olan şeyler fakat sitelerde verilen bilgiler ve oyunlar tamamen ücretsiz, atıyorum bim de satılan ucuz dondurmayıda alan çok algida alan da magnum alanda ama google ın yaptığı sadece büyük sitelere, umarım açıklayıcı olmuştur.Sitenin içerik ve kalite durumunuda ilk mesajımda anlattım zaten, zaman ayırdığınız için teşekkürler.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan 13-02-2013 mesaj 00:11:26 -->-> Daha önceki 12-02-2013 mesaj 23:28:48 --
Bende bazı sektörleri kapatıyorum. Neden yapmayım'ki ? Daha çok emek veriyorum, daha çok çalışıyorum ve daha çok yatırım yapıyorum. Oyun sektörünü ele almış durumdasınız. Adamlar aylık milyarlarca TL masraf yapan kurumsal firmalar. Sizler 3-5 TL'lik backlink paketleri ile ilk sıralara girmeye çalışıyorsunuz. Tabi avcunuzu yalarsınız. Boyunuzdan büyük sektöre girerseniz sonucu hep böyle olur.
(SÖZÜM KONU SAHİBİNE DEĞİL ONLAR KENDİLERİNİ BİLİYORLAR)
Tabiki üzerime alınmıyorum ama şöyle bir olay var, sektör kapatmak nedir? yani devlet bir otoban yaparken arsa kapatanlar varda google aramalarında sektör kapatmak olmamalı, sıralama aylarca sabit olursa hep yıllanmış siteler başta olur hiç mi yeni açılan sitelerden kaliteli olmaz.
2. bir konuda yatırım işi yani parası olmayan adamın veya az olan adamın siteleri kalitesiz mi? Oyun sektöründe bir şirketin 500k TL si varsa o kapatsın o sektörü, haberler.com ensonhaber.com da haber sektörünü kapatsın, sporuda ntv kapatsın ,ozaman internet bir elin parmakları kadar siteye kalsın.Sıkıntımız anasayfalarda değil tabiki google da haberler arayınca kıytırık bir site çıksın demiyorum konu alt sayfalar.
Neyse konu biraz bilgi değilde sonu pek iyi yere gitmiyor onu söylemek istiyorum yoksa olay benim, onun sitesi olayı değil site sahibi olan %90 kesimi etkileyen bir olay.