Oyunlarla ilgili hangi anahtar kelimeleri kontrol etsem ilk sayfa ikinci sayfa neredeyse aynı siteler(sitelercik) lerden oluşuyor.%90'ı kurumsallaşmış firmalar hatta oyun isimlerinde bile sonuç neredeyse aynı.Bir zamanlar varolan küçük esnaf bakkallar gibi dev site ağına sahip olmayan yada Türkiye'de ilk 100 de olmayan siteler hiç ziyaretçi almayacak mı?
Tamam adamın sitesi mükemmel olabilir milyon ziyaretçiside olabilir ama yazdığı bütün yazılar, eklediği bütün oyunlar, yaptığı bütün sayfalar binlerce aynı içerikli yazılardan hep mi daha iyi olabilir ki sıralama hiç değişmiyor.Anasayfamız >pr6, alexa da ilk 100 de değiliz diye eklediğimiz bütün içerikler kopyamı? spammı? emek verilmemiş mi oluyor.
Google'ın bu duruma dur! demesi lazım yoksa Türkiye'de internet artık parmakla sayılır sitelerden oluşacak.Bıraksın artık şu güçlü anasayfa muhabbetlerini.Adamın abc.com sitesi var def.com sitem var 'def' aramalarında hep abc.com/def mi çıkacak.Anahtar kelime muhabbetine yaptı bir güncelleme hep ilk sıralarda yan sayfalar yahu abc.com program indirme sitesi def.com oyun sitesi biraz mantıklı düşün.
Bir yazı yazıyorum 1 saat sürüyor tam ziyaretçi için hazırlanmış yazı özgün 500 kelime özgün resimler videolar hepsi var, adam aynı başlıkla bir yazı yazmış 50 kelime var yok yazar yazmaz kafaya oynuyor.
Ben mi abartıyorum yoksa son 3 aydır iyice suyumu çıktı bu işlerin wallahi sitelere bakasım gelmiyor iyice tiksindim.
------------------------------------------------------
Edit: Arkadaşlar konu dışı mesajlar kasmayalım lütfen, burada sıkıntımız siteler değil google'ın yeni işleyişi büyük oyun sitelerinin kazancında gözümüz yok Allah daha çok versin onlarada, konu hakkındaki yorumlarınızı yeni sistemini anladığınız kadar belirtelim,