site benim olsa asla kapatmam... arkadaşlar büyük ihtimal değiştirecekler domaini ama ben bu olayı hukukun gölgesinde bir despotluk olarak görüyorum. Türkiye'de marka tescili değil marka dağıtımı yapılıyor.
Güzel kardeşim neden despotluk görüyorsun? Bir arkadaşın dediği üzere "sahibinden" diye bir marka olmasa, bir aranma potansiyeli olmasa kalkıp da sen saçma bir isim olan "sahibinden tıkla" gibi bir domain alıp da bu projeyi ona yaparmıydın? Yapmazdın.
Site tasarımını görmedim, görmeme lüzum bile yok çünkü yukarıda dediğim olaydan ötürü zaten art niyetli bir davranış içindesiniz. Google Adsense'de adamlar 3 kağıt açınca "hurraa" diye saldırıp, "allah belasını versin, hakkımı helal etmiyorum" gibi komik davranışlar sergileyen bir toplumun işine gelmediği yerde bu tepkiyi göstermesi ne yazık ki komik kaçıyor.
tescil sahibi sitenin yazılım ve kavram icatları var. diğer sitelerin de doping vb gibi site içi kavram geliştirmelerini de destekliyorum .bunların da taklit edilmesinin karşısındayım. yazılım konusunda uyarı yapma hakkına sahipler. tabi kodlama ve tasarım tescillerini aldılarsa.
ama domain ve marka ilişkisi artık bir ttemele oturtulmalı. internetin hızla büyüdüğü günlerdeyiz. rakamlar çok büyüdü. bu marka tescil alt yapısı ile biz ABDye çok dava götürürürz daha.
Domain ve marka ilişkisi zaten bir temele oturtulmuş vaziyette. Sizlerin keyfi bunu kabullenmediği için oturtulsun demeyin. Marka domain'lerden uzak duracaksınız bu kadar basit. Adamların aranma hacimlerinden, adamların tasarımlarından, adamların sistemlerindan yararlanmak amacı ile benzeri clone sitelerle iş yapmak marifet değildir. Sahibinden kom'u ben hiç yadırgamıyorum. Aynı konumda ben de olsam "ezer geçerdim". Hiç kimseye taviz vermezdim. Sonuç olarak milyon $'larla oynuyorum, sırtımdan bir başkasını neden geçindireyim?
ne yapabilirler:
1- wipo'da dava açmak için 5 bin dolar harcarlar,
2- davaya cevap vermek zorunda değilsiniz,
3- kazanırlarsa domaini alırlar. 5 bin dolara domain almış olurlar.
4- kaybederlerse 5 bin doların üstüne su içerler.
5- kaybederseniz, kaybınız bir domain olur. 2 dolara yenisini kaydedersiniz.
6- kazanırsanız, yolunuza devam edersiniz.
sırf domain benzerliği nedeniyle davayı kazanamazlar. bu tarz çok dava kaybettiler.
kazanırlarsa, sizin için de iyi olur. sahibindentikla gibi, kusura bakmayın ama, berbat bir domainden kurtulmuş olursunuz.
Bu yaklaşımdan da sıyrılın bence. "WIPO 'ya gitse 3-5 bin $ masrafı olacak, ondan 5 bin çıkacak senden 2$ çıkacak" şeklinde düşüncelerden sıyrılın. O çıkan 5 bin $ zaten sizin paranız. Elin gavuruna harcıyorsunuz. Haydi onu da es geç bu adamlar için 5 bin $ mendil misali tınlamazlar. Haydi onu da es geç 5 bin $'ın derdine düşeceklerini varsayalım, giderler ticaret mahkemesine "benim adımı kullanarak sırtımdan para kazanıyor, imajımı kötülüyor, maddi zarara uğratıyor" diyerek dava açar 500 TL'ye. Ondan sonra o domain'i yasaklatır. Buyur gir Türkiye'den bir daha o domain'e.
Bu şekilde köylü uyanıklıklarından sıyrılın, daha doğru projelere yönelin.