Türk kanalım var partnerlik kabul edildi. Fakat mantıken reklamların gösterimine para veriyordur. Reklamlar Türk izleyicilerde görünmeyeceği için para vermez.
Cogunlugu Türk videolardan olusan kanala partnerlik veriyolarmi ki , önce onu arastir.
şimdi türkiye'de reklam gözükmüyor partnerlik alsak 1000 gösterim başı ödeniyor anladığım kadarıyla
reklamlar türkiye'de kapalı olduğu halde 1k gösterime para ödüyor mu
eğer öyleyse partnerlik açmaya çalışıcam
Oncelikle eger telifi size ait olan ,ozellikle Muzik kanaliniz veya milyonlarca izlenmeniz ve bunlara es deger takipcileriniz var ise partner kanalinizla yaptiginiz anlasmaya bagli olarak izlenme basi ucret alabilirsiniz ancak. Yabanci muzik kanallarina bakar iseniz ,isim sonlarinda ''VEVO''ekini gorursunuz ,ki Vevo'da bir partner networktur. Muyap ise direk youtube'tan partnerdir ve izlenmeye gore anlasmasi vardir. (Muyap youtube'un en cok iznenen 3. kanali bu arada ve gunluk kazanci $10000 ile $100000 arasindadir. Bu oranada partner networklarin ortalama -max BG ucretlerine bakarak cikarmak zor degil)
Turkiyeden partner olabilirsiniz .Sadece turkce iceriginizin olmasi farketmez. Fakat partner networkleri size REKLAM GOSTERIMINE ucret oder. Kisacasi oyle 1000 gosterim yaparim hoop para cepte demeyin.
Benimde Rpm de bir kanalim var. Pazar gunu 80k gosterimim vardi ve verdigi $41 idi. (resimlede gosteririm isteyene) Sonra bir hesap yaptim. 80 k gosterimde %1 tiklama alsam (ki normalde en az %2 tiklama alirdim) en dusuk TBM 0,05 dan 40 alirdim. Sanirm buda $55 civari yapiyor. Rpm den kazandigim $41'in %40ini kesecekler odeme yaparken ve bana 80k gosterimden $24 civari kalacak. Her ne kadar icerik yabanci olsada gariptir Turkiye izlenimleri de vardi ve izlenimi saymayan bircok ulke daha...
Kisacasi networklerden para kazanmak istiyor iseniz TAMAMEN YABANCI ICERIK calismaniz lazim .(Suan icin) Ne zamanki Tr nin reklam gosterimi acilir o zaman karli olabilir. Fakat acilmadan birsey diyemeyecegim...
Ayrica networklere telif hakkiyla giremezsiniz ve anlasmaya gore degiskenlik gostersede 1 yil boyunca ayrilamazsiniz..
Sunu unutmayin kanaliniz ne kadar ozgun, ne kadar izlemesi , ne kadar takipcisi var ise bunlari sermayeniz olarak dusunun. Networkleride isinizi katlayacak sizden daha guclu bir sirket...Sizin eliniz ne kadar gucluyse o kadar guzel anlasma yapabilirsiniz.
Rpm en kolay partnerlik alinabilen networklerdendir bu arada .Bu sebeple kesintileri cok fazla.Kuruculari da sizin ,bizim gibi youtubeda izlenmeleri 100lerce milyonlarda olan bir kac kisi..Kanaliniza guveniyor iseniz FullScreen 'e katilmaya calisin.