Size şöyle birşey söyleyeyim; tespittir ve en az yirmi defa denenmiştir.
Günde yaklaşık 10k gibi bir alexa artışı yaşayan sitem vardı. Örnek veriyorum 1. gün 1.850.000 bir sonraki gün 1.840.000 vs.. Sonrasında üç-dört gün siteye içerik girmedim. Baktım gerileme var. İçerik girmeye başladığım anda gerileme yerine tekrar artış olmaya başladı. Daha sonra site üzerinde ufak bir çalışma yaptım. Temasını düzenledim, kod hatalarını giderdim, anasayfa yükünü hafiflettim vesaire. Ve bu çalışmaları yaparken günde 1 yazı girmek için elimden geleni de yaptım.
Ara sıra eski yazılarımı güncelledim.*** Yazılara yorum yaptım/yaptırdım vesaire.
Bir ay gibi bir süre sonra alexa değerinin 500k üstüne çıktığını gördüm. 1.8m nere, 500k nere? Site ziyaretçi sayısını söyleyeyim mi? (Google Analytics verilerine göre 15-35 arasında değişiyor.)
Bu çalışmadan şunu anladım:
1. Alexa için hit önemli bir faktör değildir. Nice 8-10K hitli sitelerin önünde 30-35 hitli site ile duruyorum.
2. Alexa temiz kodlu sitelere kedinin ciğere baktığı gibi bakar.
3. Alexa için ziyaretçi bağımlılığı önemlidir. 5k ziyaretçiniz vardır ama sitede durma süreleri 10 saniyedir. 100 ziyaretçiniz vardır ve sitede durma süreleri 30 dakikadır. Emin olun o 100 ziyaretçi daha etkilidir.
4. Alexa toolbar önemlidir. (Toolbar olduğu vakit artık, olmadığı vakte göre 3 kat daha hızlıdır.)
5. Alexa için sitenize giren ziyaretçilerin, adresi adres satırına elle yazmaları ya da sitenize "sık kullanılanlar" aracılığı ile girmesi çok önemlidir.
6. Alexa için ulaşılabilirlik (uptime) önemlidir. Eğer bir ay içerisinde uptime oranınız yüzde 95'in altına düşebiliyorsa, yükseliş yerini gerilemeye bırakır.
7. Alexa için güncellik oldukça önemlidir. Hatta yukarıda saydıklarım arasında en önemlisidir. Sitenizi bir hafta güncel tutmayın, Alexa'nın sizi nasıl ayaklar altına aldığını göreceksiniz.
8.....
9.....
10...
Liste uzaaar gider. Alexa yükseltmek için kurulan gruplar faydalıdır. Ancak o gruplara girmeden, üç beş ufak dokunuş ile alexa değerinizi çıkarabileceğiniz en yüksek seviyeye zaten çıkarırsınız.